Social Icons

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Παπατζήδες, κοπανατζήδες και νταβατζήδες…


eurogroup
Πέστε μου ειλικρινά οι, λεγόμενοι, «θεσμοί» ή «δανειστές», ή, όπως αλλιώς μας λένε να τους λέμε, με τα ΔΝΤ, την ΕΚΤ τα eurogroup και τόσα άλλα «ηχηρά παρόμοια», δεν σας θυμίζουν τους πάλαι ποτέ διαπρέψαντες παπατζήδες της οδού Αθηνάς; Πίσω απ’τους οποίους σερνόμαστε από μέρα σε μέρα κι από βδομάδα σε βδομάδα κι από μήνα σε μήνα, μήπως τυχόν και πετύχουμε τον περιλάλητο «έντιμο συμβιβασμό»! Για να μας θυμίζουν το μύθο του Σισύφου και τη νοικοκυρά της λαϊκής παροιμίας, «που, αφού δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα χρόνια κοσκινίζει».
Γεγονός που σημαίνει ότι οι σαλτιμπάγκοι αυτοί, όπως όλα δείχνουν, έχουν εντολή να μην συμφωνήσουν ποτέ και σε τίποτε. Γι’ αυτό και ψάχνουν διάφορα προσχήματα, προκειμένου να μας εμπαίζουν και ούτε πολύ ούτε λίγο να «μας παίζουν τον παπά»:«Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς»! Σ’ ο, τι ο ένας λέει ναι ο άλλος λέει όχι! Όταν φαίνεται ότι κάπου πλησιάζουμε, είναι δεδομένο ότι την επόμενη στιγμή το χάσμα θα γίνει αγεφύρωτο. Κι αν σε κάποια στιγμή το χάσμα πάει να γεφυρωθεί, την επόμενη «της Άρτας το γιοφύρι» θα γκρεμοτσακιστεί. Κι όταν μας έχουν πάρει το σακάκι, μας ζητούν και το πουκάμισο.

 Κι όταν τους το δίνουμε κι αυτό μας απαιτούν και το φανελάκι. Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό, που τελικά θέλουν είναι να μας γδάρουν και να μας κάμουν κιμά και σαπούνι. Τις, λεγόμενες, «κόκκινες γραμμές» μας τις κάνουν μαύρες και κατάμαυρες. Σαν τα αισθήματα, που τρέφουν για μας. Με προφανή σκοπό να μαυρίσουν και τις δικές μας ψυχές και να μας αναγκάσουν να συρθούμε, σύμφωνα με τη διαβόητη ρήση του εξοχότατου κ. Σαμαρά, τετραποδητί μπροστά τους και να φιλήσουμε τις αιματοβαμμένες μπότες τους.Και να τους πούμε ικετευτικά: «Ιδού οι δούλοι των κυρίων μας. Φέρτε μας πάλι το Γιωργάκη, τον Αντώνη και το Βαγγέλη! Και, μια και το έχετε προσχεδιασμένο, «σφάξτε μας, για ν’ αγιάσουμε»!

Οι μνημονιακοί μας εφιάλτες , από το άλλο μέρος, εκτός απ’ τον χουλιγκανισμό, στον οποίο πρωτοστατούν, διαπρέπουν και σε άλλα αξιοπρόσεχτα σπορ: Πάνε να κάμουν, για παράδειγμα, καθεστώς τις αποχές και αποχωρήσεις απ’ τις συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών ή της ολομέλειας της Βουλής. Επειδή, τάχα, δεν το ανέχεται η δημοκρατική ευαισθησία τους ν’ ακούνε και να συζητούν τα στραβά και τα ανάποδα της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό συμβαίνει, γιατί απλούστατα οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τίποτε να πουν. Ο αμοραλισμός και ο παραλογισμός, ο δικός τους και των πατρώνων τους δεν διαθέτει επιχειρήματα. Εφόσον είχαν την εξουσία, το μόνο επιχείρημά τους ήταν οι ληστρικοί και οι προδοτικοί νόμοι, που ψήφιζαν σε βάρος μας και η αστυνομική βαρβαρότητα, με την οποία μας αντιμετώπιζαν.

 Οι τύραννοι και οι λακέδες,σε κάθε εποχή, δεν διαθέτουν λογικά και ηθικά επιχειρήματα. Οι υπέρμαχοι του πλούτου, της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας, της τοκογλυφίας δεν θα μπορούσαν ποτέ να δημιουργήσουν άξια λόγου πνευματικά ή καλλιτεχνικά έργα. Γιατί η πνευματική και η καλλιτεχνική δημιουργία και η έμπνευση προϋποθέτουν πνευματικά και ηθικά κίνητρα. Κι αν καμιά φορά κάποιοι, σε τυραννικά καθεστώτα, επιχείρησαν να πουν, να κάμουν ή να γράψουν κάτι, αυτά δεν μπορεί παρά να είναι όπως θα ’λεγε και ο Ηράκλειτος κακοτεχνία. Κάτι ανάλογο με τη μουσική και την ποίηση του Νέρωνα.

Τον οποίο βέβαια οι γλείφτες και οι λακέδες θαύμαζαν και επευφημούσαν. Και κάποτε έφταναν στο σημείο να απαιτούν και την παραδειγματική τιμωρία όσων δεν ήσαν ικανοί να θαυμάζουν τις νερώνειες κακοτεχνίες. Που σημαίνει ότι οι μνημονιακοί εφιάλτες, που αποχωρούν ή απέχουν απ’ τις συνεδριάσεις των επιτροπών ή της ολομέλειας της Βουλής, έχουν κάμει τη γνωστή μεγάλη ανακάλυψη πως «η σιωπή είναι χρυσάφι». 

Και, για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του αβδηριτισμού απ’ τον οποίο κατατρύχονται, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έφτασαν στο σημείο να αποχωρούν ακόμη κι από σχετικές με τις πολεμικές αποζημιώσεις συζητήσεις. Αλλά και στην περίπτωση, που δεν αποχωρούν αρπάζονται από κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες, που τις παρουσιάζουν σαν μείζονα προβλήματα. Έτσι ώστε να ξεστρατίζουν τη συζήτηση απ’ την ουσία των θεμάτων και να κατατρίβονται με το να τριχοτομούν τις τρίχες.

Της Βουλής όμως τους κοπανατζήδες έρχονται να αναπληρώσουν οι τηλεοπτικοί και των λοιπών ΜΜΕ νταβαντζήδες. Δεδομένου ότι, όπως λέγεται, το 95% των ΜΜΕ κατευθύνονται σε παγκόσμια κλίμακα άμεσα ή έμμεσα απ’ τους σιωνιστές και λοιπούς τοκογλύφους. Οι οποίοι –αλάθητοι στην προδοσία, την εξαπάτηση και την τρομοκρατία-βρίσκουν φρικτά τα λάθη της κυβέρνησης, η οποία εξαπάτησε-όπως λένε-το λαό. Αφού δεν μπόρεσε μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, που είχε στη διάθεσή της, να περάσει σαν τον μυθικό Ιάσωνα την Αργώ της πατρίδας μας μέσα από τις συμπληγάδες, που χτίζουν εδώ και σαράντα χρόνια αυτοί και οι πάτρωνές τους τοκογλύφοι.

Και ο λαός απέναντι στο τσουνάμι αυτό της μικρολογίας και μωρολογίας των ντόπιων κοπανατζήδων και νταβαντζήδων απορεί και εξίσταται και αναρωτιέται: Καλά δεν έχουν ούτε ίχνος ντροπής;Δεν σκέφτονται καθόλου ότι είναι νωπά ακόμη στη μνήμη μας τα τερατουργήματα, τα οποία διέπραξαν σε βάρος μας. Για τα οποία θα έπρεπε, αν υπήρχε στοιχειώδης δικαιοσύνη, να είχαν καταδικαστεί ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων και να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας! Ωσάν αυτές, που ήθελαν για λογαριασμό κάποιων άλλων. Δεδομένου ότι έχουν διαπράξει συγκριτικά ασύγκριτα μεγαλύτερα εγκλήματα απ’ ο, τι οι εκ μέρους τους δακτυλοδεικτούμενοι και διαπομπευόμενοι!. ..

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative