Social Icons

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μπακογιάννης: Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα - Καταθέτω προσφυγή στο ΣτΕ


Κώστας Μπακογιάννης.
Άμεση και δυναμική η αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς, στην αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Αυτοδιοίκησης.
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρνείται να γίνει συνεργός στον αυταρχισμό και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.


Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του Περιφερειάρχη Στερεάς:

«Με τη σημερινή της απόφαση και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση υποχρεώνει τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, σταματώντας ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και καταδικάζοντας την Αυτοδιοίκηση σε «παύση πληρωμών».

Εν μία νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της Αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρνείται να γίνει συνεργός στον αυταρχισμό και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, ζήτησα και έλαβα σήμερα σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια εξέδωσα απόφαση, με την οποία η Περιφέρειά μας προσφεύγει δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εφαρμογής της, καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης.

Οφείλουμε όλοι, ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε προς όφελος των πολιτών. Ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή».

Lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative