Social Icons

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού


Επιμελητήριο
Προς
Τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην προδημοσίευση δύο χρηματοδοτικών προγραμμάτων, του προγράμματος «Επιχειρηματική Ευκαιρία» & του προγράμματος «Επιχειρούμε Δυναμικά» τα οποία επί της ουσίας σηματοδοτούν και την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
  Βασικός σκοπός των πολυαναμενόμενων προγραμμάτων ενίσχυσης θα πρέπει να είναι η ουσιαστική βοήθεια των επιχειρήσεων μας και η δυνατότητα ανάκαμψης στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Από την προδημοσίευση του εν λόγω προγράμματος (το Δεκέμβριο του 2014) έως και σήμερα, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τις συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες που θα τον βοηθήσουν να «ανασάνει» οικονομικά  και να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις. Με την οικονομική ασφυξία που επικρατεί στην τοπική μας οικονομία, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία από πλευράς επιχειρήσεων προσέγγισης πηγών χρηματοδότησης, καθώς και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία – που στην Περιφέρειά μας είναι ραγδαία -, η ουσιαστική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κρίνεται σήμερα επιτακτική όσο ποτέ.

Από την επίσημη προδημοσίευση μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον από υφιστάμενους αλλά και από νέους επιχειρηματίες οι οποίοι λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας αναμένουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου θα πρέπει να είναι και η ενίσχυση των επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού – εστίασης, καθότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας με ποσοστό πάνω από το 18% του ΑΕΠ.
Παρακαλούμε για την επίσημη ενημέρωσή μας, για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει και προς ποια κατεύθυνση, και πότε θεωρείτε ότι το Υπουργείο θα είναι σε θέση να προκηρύξει επίσημα τις χρηματοδοτικές δράσεις, προκειμένου σαν Επιμελητήριο να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative