Social Icons

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε η πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια


Βουλή
Στη Βουλή κατατέθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων.
Η πρόταση φέρει τις υπογραφές 149 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και 13 βουλευτών των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο.
Η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 "και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό".

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, στο πλαίσιο των ερευνών η Επιτροπή οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, και κάθε διαθέσιμο στοιχείο που περιέχεται στις δικογραφίες που έχουν κατά την προηγούμενη πενταετία διαβιβασθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σχετίζονται με τα ανωτέρω υπό διερεύνηση θέματα.

Στόχος της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση στοιχείων ώστε μεταξύ άλλων να διακριβωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης παράνομων πράξεων από πολιτικά ή άλλα πρόσωπα.
"Θεωρούμε χρέος μας να ενεργήσουμε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές- επιθυμεί και δικαιούται: ουσιαστική αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για την πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια κρίση χρέους που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και πλήττει σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία" αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της πρότασης.

Βενιζέλος: Συμφωνία ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς

Για συμμαχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και προσπάθεια να μείνει εκτός κάδρου της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τα μνημόνια και τον τρόπο που η χώρα οδηγήθηκε σε αυτά έκανε λόγο το βράδυ της Τρίτης η Χαριλάου Τρικούπη.
"Την περιμένουμε με χαρά (σ.σ. την εξεταστική επιτροπή). Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3.
Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή" σημειώνεται στην ανακοίνωση, λίγη μόλις ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για "συμφωνία ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς" με στόχο την προσπάθεια διείσδυσης στο χώρο της συντηρητικής παράταξης, "όπως άλλωστε έκανε στον χώρο της "παλαιοπασοκικής" αντίληψης".
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια, ξεκινήσει για τα αίτια της κρίσης από την ένταξη στην ΟΝΕ, "αλλά σίγουρα από το 2004 γιατί, όπως τόνισε, η κρίση κορυφώθηκε την περίοδο 2004-2009 και παρελήφθη η 'βόμβα' από το ΠΑΣΟΚ".

Οργισμένη αντίδραση ΚΙΔΗΣΟ

Ως προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσει "ως πλυντήριο για το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων", και την "αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων", για "να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία δεν θα ερευνήσει τα αίτια της κρίσης, αλλά τους χειρισμούς που έγιναν για την αντιμετώπισή της.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης η απόφαση της κυβέρνησης είναι ένας "απροκάλυπτος κυνισμός των κυβερνητικών κομμάτων να μην ερευνηθεί η περίοδος της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή" και ότι πρόθεση της κυβέρνησης "φαίνεται να μην είναι η διερεύνηση της αλήθειας".
Τονίζεται επίσης ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα δώσει τη μάχη για να αποτελέσει η εξεταστική επιτροπή το βήμα για την αποκάλυψη της αλήθειας, τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης.
Παράλληλα, απευθύνεται και στις "δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου", εννοώντας, ίσως, το ΠΑΣΟΚ, "να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχτεί η ρίζα του κακού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Την ώρα που, δυστυχώς, η χώρα ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου, η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος, κάποιοι, δήθεν αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης.
Και μάλιστα, αναρωτιούνται σήμερα, 5 χρόνια μετά, που η χώρα βρίσκεται σε καλύτερες συνθήκες από αυτές του 2009 - 2010 και με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχει η ασπίδα προστασίας που τότε δεν υπήρχε και κάποιοι αγωνίστηκαν και διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να δημιουργηθεί.

Παρά ταύτα, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με πρόταση των κυβερνητικών βουλευτών, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας προσέφυγε στο διεθνή μηχανισμό στήριξης και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν έκτοτε, θα επιδιώξουμε να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Και δεν μας προκαλεί εντύπωση ο απροκάλυπτος κυνισμός των κυβερνητικών κομμάτων να μην ερευνηθεί η περίοδος της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή. Μας είχε ήδη προϊδεάσει η κυβερνητική πλειοψηφία με την επιλογή της για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παραμονή σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων και συνεργατών του κ. Καραμανλή και με την επιλογή άλλων ανάλογων περιπτώσεων για τη στελέχωση κρίσιμων κυβερνητικών τομέων.
Παρότι, λοιπόν, η πρόθεση αυτών που προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, φαίνεται να μην είναι η διερεύνηση της αλήθειας, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα δώσει τη μάχη να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός, να καταρρίψει μύθους, να ανασκευάσει ψεύδη και "θεωρίες" και να αναδείξει αλήθειες που σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές.

Αν κάτι έχουν χρέος να πράξουν οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχθεί η "ρίζα του κακού". Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντιμετώπιση του.
Αυτό αποτελεί και τον μοναδικό ασφαλή όρο για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη πορεία, για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Και όχι η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων και η δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative