Social Icons

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Στο… περίμενε για τα εφάπαξ 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι


δημόσιοι υπάλληλοι
Στάση… αναμονής και πληρωμών έχει κηρύξει σχεδόν από τις αρχές του 2015 το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενόψει του νέου μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό των εφάπαξ. Η αναμονή για τους περίπου 40.000 που έχουν καταθέσει αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα δύο χρόνια, καθώς στελέχη του Ταμείου θεωρούν ότι ακόμη κι αν ο νέος τύπος ανακοινωθεί άμεσα, τα πρώτα νέα εφάπαξ θα εκδοθούν μετά το καλοκαίρι...
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος από τη μη εφαρμογή του παλαιού μαθηματικού τύπου, που θα οδηγούσε σε μειώσεις εφάπαξ από 35% έως και 80%, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ για το 2015. Στόχος της ηγεσίας της κοινωνικής ασφάλισης είναι ο νέος τύπος να μην οδηγήσει σε περικοπές, παρότι οι τελευταίες εισηγήσεις που δέχθηκε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης αφορούσαν σε μειώσεις από 17% έως και 30%. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη, ο νέος μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο των εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι όλα τα χρόνια ασφάλισής τους, με ένα τεχνικό επιτόκιο «που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν θα οδηγεί σε μειώσεις», σε σχέση με όσους πήραν εφάπαξ έως 31 Αυγούστου 2013.

Για την ώρα, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκδίδει εφάπαξ με το… σταγονόμετρο, σε όσους αποχώρησαν έως και 31/8/2013 και των οποίων οι πράξεις έχουν φτάσει στο Ταμείο από το Γενικό Λογιστήριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Πρόκειται για περίπου 2.000 περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών ή άλλες δυσκολίες.

Άλλωστε, αυτήν τη στιγμή τα μηνιαία έσοδα του ΤΠΔΥ από εισφορές υπολογίζονται σε 27 εκατ. ευρώ και αρκούν για την έκδοση περίπου 950 εφάπαξ. Ωστόσο, είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 40.000 αιτήσεις. Το Ταμείο Πρόνοιας είχε πάρει τη διετία 2013-2014 σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ για να καταβάλει εφάπαξ, ωστόσο τα χρήματα αυτά έχουν εξαντληθεί.

Βέβαια, εκτός από το θέμα του μαθηματικού τύπου που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και μήνες, δεν έχει καταργηθεί και η λεγόμενη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» με βάση την οποία καθορίζεται ο συντελεστής βιωσιμότητας του ΤΠΔΥ.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative