Social Icons

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το Facebook ενημερώνει για τους κανόνες λειτουργίας του


Facebook
Οι “ασαφείς” πολιτικές του οι οποίες αποτελούσαν αφορμή για συχνές διαμαρτυρίες χρηστών φαίνεται πως ώθησαν το Fb να παρουσιάσει αναλυτικά το τι απαγορεύεται και τι όχι.
Η εταιρεία, μέσα από τα νέα community standards» της, παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες και σαφήνεια τι επιτρέπεται και τι όχι.
“Για παράδειγμα, τι εννοούμε ακριβώς όταν μιλάμε για γυμνό, ή τι εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για ρητορική μίσους; Αν και οι πολιτικές και τα στάνταρ μας δεν αλλάζουν τα ίδια, έχουμε ακούσει ότι θα ήταν χρήσιμο να παρέχουμε περισσότερη διαφάνεια και παραδείγματα, οπότε το κάνουμε με το σημερινό update» σημειώνεται”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της...
Όπως διευκρινίζεται σχετικά με την απομάκρυνση ή την επιβολή περιορισμών σε υλικό επειδή παραβιάζει νόμους σε συγκεκριμένες χώρες, ακόμα και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα community standards, «αναφέρουμε τον αριθμό των κυβερνητικών αιτημάτων για περιορισμό υλικού που παραβιάει τοπικούς νόμους στην Global Government Requests Report...και αν μια χώρα ζητήσει την απομάκρυνση υλικού επειδή είναι παράνομο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το αφαιρέσουμε από το Facebook εντελώς, αλλά ενδεχομένως να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό στη χώρα όπου είναι παράνομο».
Όσον αφορά στα λεπτομερέστερα community standards, παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σε πολιτικές που έχουν να κάνουν με αυτοτραυματισμό, επικίνδυνες οργανώσεις, bullying και παρενόχληση, εγκληματική δραστηριότητα, σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, γυμνό, ρητορική μίσους, βία και υλικό «εκτός ορίων».
Ειδικά πάνω στη ρητορική μίσους, το Facebook προβαίνει σε περισσότερες εξηγήσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι πολλές χώρες έχουν προβληματισμούς για τη ρητορική μίσους στις κοινωνίες τους, οπότε μιλάμε τακτικά με τις κυβερνήσεις, τα μέλη των κοινοτήτων, ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς από όλο τον κόσμο για να διασφαλίζεται ότι είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση να αναγνωρίζουμε και να απομακρύνουμε τέτοια ρητορική από την κοινότητά μας». Επίσης, διευκρινίζεται ότι υπάρχει πνεύμα «συνεργασίας» όσον αφορά στους τοπικούς νόμους- χαρακτηριστικό παράδειγμα η βλασφημία: εάν σε μια χώρα είναι παράνομη, ακόμη και αν δεν θεωρείται ότι παραβιάζει τα community standards, το καταγγελθέν υλικό (report) αξιολογείται και πάλι.
Όσον αφορά στη Global Government Requests Report, η οποία καλύπτει το δεύτερο μισό του 2014, περιλαμβάνει πληροφορίες για τα κυβερνητικά αιτήματα. «Συνολικά, συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση στα κυβερνητικά αιτήματα για περιορισμούς σε δεδομένα και υλικό. Η ποσότητα του υλικού στο οποίο επιβλήθηκαν περιορισμοί για παραβίαση τοπικών νόμων αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο μισό, στα 9.707 “κομμάτια” υλικού από τα 8.774. Παρατηρήσαμε αύξηση σε αιτήματα από χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία, και μείωση σε χώρες όπως το Πακιστάν».
Ο αριθμός αιτημάτων για στοιχεία λογαριασμών παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ελαφρά αύξηση στα 35.051 από τα 34.946. Υπήρξε αύξηση από κυβερνήσεις όπως της Ινδίας και μείωση σε ΗΠΑ και Γερμανία.
Ο νέος οδηγός θα αντικαταστήσει τον παλιό στην ιστοσελίδα του Facebook και είναι σαφώς πιο εκτενής, φτάνοντας περίπου τις 2.500 λέξεις.


http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative