Social Icons

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ψηφίσματα αγροτικών Συλλόγων- Κινητοποιήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ


Ψήφισμα αγροτικών Συλλόγων
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας δηλώνουμε πλέον αδυναμία λόγω της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων, να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της παραγωγής που ως αποτέλεσμα έχει να μην μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε ούτε τις βασικές ανάγκες της ζωής, τόσο τις δικές μας όσο και των οικογενειών μας...
Γι αυτό αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω:

• ΕΛΓΑ, κρατικό φορέα που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την καταπολέμηση του ιού.
• Άμεση εκτίμηση των καταστροφών από τα ποντίκια και αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν στις περιοχές Μακρακώμης, Δομοκού και όπου αλλού παρατηρούνται αντίστοιχα φαινόμενα. Άμεση και κεντρικά σχεδιασμένη αντιμετώπιση του φαινομένου.

-------

Ψηφίσματα  αγροτικών
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας δηλώνουμε πλέον αδυναμία λόγω της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων, να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της παραγωγής που ως αποτέλεσμα έχει να μην μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε ούτε τις βασικές ανάγκες της ζωής, τόσο τις δικές μας όσο και των οικογενειών μας.

Γι αυτό αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω:


•Όχι στην δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση και άμεση πληρωμή όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων, δικαιούχων κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων.
• Να μην ισχύσουν, oι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει και η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
• Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, Δήμους.
• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative