Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σε αντάρτικο καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνωντας σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν κατά της συμφωνίας του Eurogroup τονίζοντας ότι δεν θα δεχθούν να μην υλοοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ...«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος», σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου και αφήνει να εννοηθεί ότι και οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία.
«Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι», σημειώνει χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την φράση που είχε πει και ο Μανώλης Γλέζος.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές των δυο συμπολιτευόμενων κομμάτων δεν θα «υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».
Τέλος η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τη συμφωνία με του Eurogroup «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και επισημαίνει ότι «η Βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα».
 http://newpost.gr