Social Icons

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Εργατικό Κέντρο Ν. Φθιώτιδας αποφάσισε...


Εργατικό Κέντρο Ν. Φθιώτιδας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(17/03/2015)

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στην χθεσινή του συνεδρίαση (16-03-2015) αποφάσισε:
1.    Στα Εργασιακά ζητήματα. Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων που είχε θέσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα το προηγούμενο διάστημα, είναι δηλαδή σε θετική κατεύθυνση.  Περιμένουμε το επόμενο διάστημα τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργασιακών σχέσεων και βέβαια του κατώτατου μισθού. Όλα θα κριθούν από τον χρόνο υλοποίησης και το πεδίο εφαρμογής...
2.    Στο θέμα της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Περιμένουμε τις θέσεις της Κυβέρνησης για την πορεία της ΛΑΡΚΟ.

3.    ΔΙΟΔΙΑ. Εμμένουμε στην ομόφωνη απόφαση που είχαμε πάρει το προηγούμενο διάστημα για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στους εθνικούς δρόμους. Καλούμε τον Δήμαρχο Λαμιέων να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία συγκάλεσης όλων των φορέων και των δημοτικών παρατάξεων όπως ακριβώς έκανε και την προηγούμενη φορά, προκειμένου να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
4.    Αποφασίσθηκε η λειτουργία τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

5.    Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ, την εκμετάλλευση εργαζομένων από ιδιοκτήτη πτηνοτροφείου στην Αχαΐα. Η εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο είναι έξω από κάθε ηθικό κανόνα, έξω από κάθε αρχή δικαίου. Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει αυστηρούς κανόνες και να ενεργοποιήσει μηχανισμούς ελέγχου που θα πατάξουν τη «μαύρη» αδήλωτη εργασία που προσφέρουν οι ασυνείδητοι – κερδοσκόποι εργοδότες σε Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, προκειμένου να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευση που τους επιβάλουν.

6.    Εκφράζουμε την θλίψη μας και την αγανάκτηση μας για το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είναι αδιανόητο το όνειρο ενός ανθρώπου για σπουδές να γίνει εφιάλτης.  Είναι αδιανόητο ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στους χώρους εργασίας. Επιβάλετε να ληφθούν άμεσα μέτρα και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας
Κων/νος Τσιάμης                                                            Κων/νος Χαλάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative