Social Icons

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΛΑΡΚΟ: Απόλυση εργαζομένου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΠΡΟΣ:    
        1) Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη
        2) Αναπληρωτή Υπουργό Κοιν. Ασφάλισης κ. Στρατούλη
        3) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα
        4) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Φθιώτιδας κ. Κυριακάκη
        5) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Βοιωτίας κ. Σταθά

Κοινοποίηση:

1) Κ.Ο. Κ.Κ.Ε.
2) Γ.Σ.Ε.Ε.
3) Π.Ο.Ε.Μ
4) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘ/ΔΑΣ
5) ΣΕΠΕ ΦΘ/ΔΑΣ
6) ΜΜΕ

ΘΕΜΑ:

«Απόλυση του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα στη ΛΑΡΚΟ την 17/08/2014»

Κύριοι

 Στις 17 Αυγούστου 2014 ο συνάδελφος  Ανδρέας Δαλάκας πατέρας τριών παιδιών , μετά από 27 έτη παραδειγματικής εργασίας , με διοικητική εντολή απολύθηκε. Ο λόγος της απόλυσής του; Επίσημα κανένας. Ο στόχος της απόλυσής του; Η τρομοκράτηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ γενικότερα...Ο συνάδελφος απολύθηκε όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά και προφορικά μας δήλωσε η Διοίκηση, διότι δεν δέχτηκε να αλλάξει την κατάθεσή του σε μια εκκρεμοδικία που είχε η ΛΑΡΚΟ κατά το παρελθόν , για μια πυρκαγιά που είχε κάψει δάσος και περιβόλια της περιοχής μας.

 Ο συνάδελφος απολύθηκε διότι δεν δέχτηκε το κάλεσμα της Διοίκησης να πάει στο δικαστήριο και να αλλάξει την κατάθεση που είχε δώσει πρωτόδικα μετά από αυτεπάγγελτο κάλεσμα που είχε δεχθεί από την πυροσβεστική μιας και ήταν ένας από τους συγχωριανούς μας που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν.  Ο συνάδελφος απολύθηκε επί της ουσίας γιατί δεν δέχτηκε να ψευδομαρτυρήσει.

Γι΄ αυτή την απόλυση εμείς οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε με διάφορες μορφές:

Μαζέψαμε εκατοντάδες υπογραφές από την περιοχή μας που καταδίκαζαν την απόλυση.
Καταδικάστηκε αυτή η απόλυση με δεκάδες ανακοινώσεις Συνδικάτων
Προκαλέσαμε Τριμερής συναντήσεις σε Επιθεώρηση Εργασίας και Υπουργείο οι οποίες είχαν θετική γνώμη για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Έγινε ερώτηση στον Υπουργό κ. Βρούτση από την Κ.Ο του ΚΚΕ η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.
Βγήκαν ψηφίσματα καταδίκης της απόλυσης από φορείς και οργανώσεις
Προκηρύχθηκαν κινητοποιήσεις.
Έγιναν σειρά συναντήσεων μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης για να μεταπειστεί η δεύτερη για την απόλυση .

Μετά από αυτές και άλλες πολλές καθημερινές μας ενέργειες και εξαντλώντας όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος , ο συνάδελφος έκανε Αγωγή κατά της Διοίκησης διεκδικώντας και με αυτό τον τρόπο την επαναπρόσληψή του.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα και μαζί με τον συνάδελφο και σ΄ αυτή την μάχη συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση και την επαναπρόσληψή του.
Σ΄ αυτό το σημείο όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας θυμίσουμε – αυτός είναι ο λόγος της επιστολής μας - τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Προεκλογικά λοιπόν κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους κ.κ. Στρατούλη , Σταθά, Κυριακάκη , είχε συναντηθεί με τους εργαζόμενους και την Διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ και είχε δεσμευθεί πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση το πρώτο που θα έκανε την επόμενη μέρα θα ήταν μέσα στα άλλα και η επαναπρόσληψη του συναδέλφου Δαλάκα.

Στις 27/3/2015 ο συνάδελφος δίνει την δικαστική του μάχη. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή η μάχη είναι χρονοβόρα (αναβολές , εφέσεις κ.λ.π.) . Ο συνάδελφος είναι πατέρας τριών παιδιών τα οποία είναι στο στάδιο των σπουδών.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως ένας άνεργος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σ΄ αυτές τις ανάγκες , όση αποζημίωση κι αν πήρε μιας και η απόλυσή του ήταν απροειδοποίητη και είχε ανοίξει «τραχανάδες» πριν από αυτή .

Από αυτή τη σκοπιά σας καλούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις , έτσι ώστε ο συνάδελφος Ανδρέας Δαλάκας να επιστρέψει στην εργασία τους πριν την 27/03/2015.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΚΑΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative