Social Icons

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Τάσος Κορωνάκης εξελέγη γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Τάσος Κορωνάκης
Οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης και την εκλογή του Γραμματέα της ΚΕ και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
Το κείμενο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του...
Γραμματέας της ΚΕ εξελέγη ο Τάσος Κορωνάκης, που προτάθηκε από την πλειοψηφία, ενώ η νέα Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από τους εξής: Ηλιόπουλος Νάσος, Καλύβης Αλέκος, Λάμπρου Πάνος, Λεουτσάκος Στάθης, Μπουρνούς Γιάννης, Νταβανέλος Αντώνης, Παπαδόγιαννη Σόφη, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγας Παναγιώτης, Ρινάλντι Ρούντι, Σβίγκου Ράνια.

Νωρίτερα, το ψήφισμα της ηγεσίας του κόμματος, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι επιλογές της μετεκλογικής περιόδου, πέρασε με μειωμένη πλειοψηφία της τάξεως του 56%, με την Αριστερή Πλατφόρμα να θέτει σε ψηφοφορία δική της τροπολογία, στο πνεύμα της τήρησης όλων των συνεδριακών και προεκλογικών δεσμεύσεων και να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 40%.
Πιο συγκεκριμένα,  υπέρ του κειμένου απόφασης που κατατέθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ, υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας 68. 

Κατά τον τρόπο αυτό, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του κεντρικού κομματικού οργάνου, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα δεδομένα, καθώς σε επίπεδο αριθμών ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος ως προς τις κυβερνητικές επιλογές.
Η ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της ήλθε ως επιστέγασμα μίας δημιουργικής συζήτησης, η οποία πολύ φυσιολογικά κατά διαστήματα διεξήχθη σε κλίμα έντασης, με την αντιπαράθεση να είναι παρούσα και τις διαφωνίες επί της ακολουθούμενης πολιτικής να κυριαρχούν.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε και δική της αντιπρόταση στην υποψηφιότητα του Τάσου Κορωνάκη για τη θέση του γραμματέα, προτείνοντας τον Αλ. Καλύβη. Η τρίτη υποψηφιότητα ήταν αυτή του Στ. Ελληνιάδη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε.
Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα».

«Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει «κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β' Πειραιά, στη Β' Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη να αποκτήσει το κόμμα και μια «ραχοκοκαλιά» έξω από τα αστικά κέντρα και «να δούμε συγκροτημένα πια, τη δυνατότητα να φτιάξουμε οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλο χωριό» ζητώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο λειτουργικός, ένα κόμμα ανοιχτό στο διάλογο και την κριτική.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative