Social Icons

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας


Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας
Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη απόγευμα στη Λαμία, στην αίθουσα του ΤΕΕ, σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής. Οι Σύλλογοι Μακρακώμης, Πελασγίας, Στυλίδας – Εχιναίων και ο Ενωτικός Σύλλογος Λοκρίδας εκτίμησαν τη μέχρι τώρα πορεία και κοινή δράση τους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους μικρούς γεωργούς και κτηνοτρόφους.
Εκτός από τα κοινά για όλη την αγροτιά προβλήματα συζητήθηκαν και τα τοπικά...
Στη Δυτική Φθιώτιδα έδωσε ξανά το «παρών» ο καταρροϊκός πυρετός που φέτος, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, θα αποτελειώσει το ζωικό κεφάλαιο.  Οι αρουραίοι προκαλούν τεράστιες ζημιές, αναγκάζοντας τους καλλιεργητές να οργώσουν από την αρχή τα χωράφια και να ξανασπείρουν.
Η κοιλάδα του Σπερχειού ξαναπλημμύρισε κάνοντας απαγορευτικές τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες σε σημαντική έκταση.

Στην Ανατολική Φθιώτιδα οι ελαιοπαραγωγοί περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις από χαλαζοπτώσεις και παγετό προηγούμενων ετών. Οι ελιές και τα βρώσιμα λάδια είναι ακόμα στις αποθήκες.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ευρωενωσιακή πολιτική και η Κ.Α.Π., οι κυβερνήσεις –της σημερινής μη εξαιρουμένης- και τα κόμματα που συντάσσονται με την Ε.Ε. έχουν πρακτικά προγράψει μικρούς και μεσαίους παραγωγούς στην προσπάθεια συγκέντρωσης της παραγωγής και της γης σε λίγες «μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις» από τις πολυεθνικές του χώρου. 

Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι αυτόβουλα δεν πρόκειται να κινηθεί το κράτος για τη σωτηρία τους. Αντίθετα οι φυσικές καταστροφές και οι ασθένειες φυτών και ζώων φέρνουν πιο γρήγορα την εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους, συσσωρεύοντας παράλληλα μεγάλα χρέη στην τράπεζα και στο δημόσιο.
Για τούτο αποφάσισαν μαζική άνοδο στην εκδήλωση του Κιλελέρ. Περιοδείες στα κεφαλοχώρια και τα χωριά. Γενικές Συνελεύσεις και ετοιμότητα  αντίδρασης για τα γενικά, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα του τόπου τους. 

ΛΑΜΙΑ   12/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative