Social Icons

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Στυλίδα: Νέα διόδια σε δρόμο που κατασκεύασε το Ελληνικό Δημόσιο


Νέα διόδια σε δρόμο που κατασκεύασε το Ελληνικό Δημόσιο
Νέα διόδια σε δρόμο που κατασκεύασε το Ελληνικό Δημόσιο

Είναι εξοργιστικό! Καινούρια διόδια έξω από τη Λαμία. Στη Μαυρομαντήλα, στην Αγιά – Μαρίνα, στον Καραβόμυλο. Και μάλιστα για τμήμα του Ε 65. Για κομμάτι που κατασκεύασε το Ελληνικό Δημόσιο από τους φόρους του λαού. Αντί να είναι δωρεάν, παραχωρείται ως μποναμάς στην κοινοπραξία Κεντρική Οδός...
Τα νέα διόδια έρχονται να συμβάλλουν -με «αριστερό πρόσημο»- στο «λιτό βίο» που καλείται να ζήσει ο λαός, μέχρι να πάρει τα πάνω της η επιχειρηματικότητα. Δηλαδή ποτέ, αφού η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων τελειώνει μόνο με την κατάργησή τους από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτές τις αντιλαϊκές αξίες έχουν κορώνα στο κεφάλι τους οι ιμπεριαλιστικοί υπερεθνικοί «Θεσμοί»(Ε.Ε., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ…) οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, ευρωαριστεροί, φασίστες.

Το ΚΚΕ επιμένει. Η επιβολή διοδίων –προβλέπονται στις Συμβάσεις Παραχώρησης- είναι πέρα για πέρα άδικη για το λαό, όμως εξαιρετικά κερδοφόρα για τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους. Πληρώνει δυο φορές την κατασκευή οδικών αξόνων: έμμεσα από τη φορολογία του και άμεσα από τα διόδια, ενώ δικαιούται να απολαμβάνει γρήγορες, φτηνές και ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές. Αυτός παράγει τον πλούτο, αυτός τα δικαιούται όλα. Αυτός έχει καθήκον να τα διεκδικήσει όλα και να τα κάμει δικά του. Κανείς δεν θα του τα χαρίσει!

Αρκετά χρόνια πριν, το ΚΚΕ προειδοποίησε, ενημέρωσε, μπήκε μπροστά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάλεσε σε απειθαρχία και ανυπακοή –κι όχι μόνο για τα διόδια, αλλά για κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Κάλεσε σε πάλη για το καθημερινό και μερικό, αλλά και σε αγώνα ανατροπής της άδικης εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας δεν πίστεψαν στη δύναμή τους. Έχασαν χρόνο, κατακτήσεις, δικαιώματα.

Όμως η δύναμή τους παραμένει στα χέρια τους. Τώρα είναι καιρός! Συλλογικά και μαζικά, ως κοινωνική λαϊκή συμμαχία, μπορούν να έχουν επιτυχίες. Να καθυστερήσουν, να εμποδίσουν, να αποτρέψουν την κατρακύλα της ζωής τους. Υπάρχει δρόμος! Μαζί με το ΚΚΕ να καταργήσουν τα διόδια, τα χαράτσια, τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

 Δεν παζαρεύουμε ημίμετρα, μειώσεις, αναλογικά διόδια και ληξιπρόθεσμες κάρτες. Ούτε ατέρμονες και ατελέσφορες δικαστικές προσφυγές. Παλεύουμε, τώρα, για την κατάργηση των αποφάσεων της Βουλής και των Συμβάσεων Παραχώρησης που θα φέρουν και την κατάργηση διοδίων. Δε χωράει καμιά αναμονή! Καμία πίστωση χρόνου! Καμία αυταπάτη!
Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, τους αγρότες των μπλόκων, νέους, γυναίκες της Φθιώτιδας, σήμερα Δευτέρα 16/3, ώρα 15.30 στα διόδια της Μαυρομαντήλας, να κατέβουν μαζικά και να διατρανώσουμε όλοι την απαίτησή μας για:

⦁ πλήρη κατάργηση των διοδίων – κατασκευή έργων από τον κρατικό προϋπολογισμό
⦁ συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

ΛΑΜΙΑ 16/3/2015

1 σχόλιο :

  1. Ρε συ Κόρδη το φιλαράκι σου ο Γκλέτσος γιατί ξαφνικά μουγγάθηκε ; Ξύπνα ρε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative