Social Icons

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Με πορτρέτο του Λένιν στο γραφείο της η Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ



Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Με πορτρέτο του Λένιν στο γραφείο της η Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ
Ζήτησε πίνακες που να ταιριάζουν με εκείνον του κομμουνιστή ηγέτη

Πολλά και περίεργα αιτήματα για τη διακόσμηση των γραφείων αξιωματούχων της Βουλής έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Μετζικώφ, που είναι υπεύθυνος για την πινακοθήκη της εθνικής μας αντιπροσωπίας και για τη διαμόρφωση και διακόσμηση των γραφείων της, αλλά αυτό που του τέθηκε από τη νεοεκλεγμένη γ’ αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δεν έχει προηγούμενο...
Η κυρία Χαραλαμπίδου, που έχει εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, όταν εγκαταστάθηκε στο γραφείο της, έφερε μαζί και έναν τεράστιο πίνακα του ηγέτη της Σοβιετικής Επανάστασης Βλαντιμίρ Λένιν.
Αφού φρόντισε να τοποθετηθεί ο πίνακας σε περίοπτη θέση, κάλεσε τον κ. Μετζικώφ και του ζήτησε να της βρει ορισμένους άλλους πίνακες που να ταιριάζουν με εκείνον του Λένιν.

Ο κ. Μετζικώφ προφανέστατα βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διότι η Πινακοθήκη της Βουλής δεν διαθέτει πίνακες που να θυμίζουν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Τελικά, κάτι κατάφερε να εντοπίσει προκειμένου να ικανοποιηθεί η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, η οποία προέρχεται από την ΚΝΕ, στην οποία οργανώθηκε τη δεκαετία του ’70, και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΚΚΕ πριν γίνει μέλος του Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι εξηγείται η λατρεία της προς τον Λένιν και ό,τι σχετικό συμβολίζει η «παρουσία» του -μέσω του πίνακα ζωγραφικής- στο γραφείο της.

 Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μετζικώφ γίνεται δέκτης περίεργων αιτημάτων ή παρεμβάσεων σχετικά με τη διακόσμηση των γραφείων πολιτικών. Παλαιότερα, είχε γίνει γνωστό ένα επεισόδιο στο γραφείο του κ. Πολύδωρα, όταν ο κ. Μετζικώφ είχε μπει για να ελέγξει τον χώρο και είχε ζητήσει να βγάλουν έναν συγκεκριμένο πίνακα με τη φράση: «Ο παππούλης πρέπει να κατεβεί από τον τοίχο». Αυτή είχε εξοργίσει τους συνεργάτες του κ. Πολύδωρα, καθώς ο «παππούλης» ήταν ένας από τους προγόνους του κ. Πολύδωρα, οπλαρχηγούς του 1821.

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative