Social Icons

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παραχωρήθηκε στις ιχθυοκαλλιέργειες η έκταση στους "Ποταμούς"!


Ιχθυοκαλλιέργειες Αντίκυρας ΕΠΕ
Δεν ίδρωσε το αυτί, όπως φαίνεται, της απερχόμενης Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη, από την απόφαση τόσο του Τοπικού Συμβουλίου της Δεσφίνας όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών που πρόσφατα γνωμοδότησαν επί του αντιθέτου και προχώρησε στην παραχώρηση επιπλέον έκτασης 30 θαλάσσιων στρεμμάτων στην εταιρεία "Ιχθυοκαλλιέργειες Αντίκυρας ΕΠΕ" στη θέση "Ποταμοί" Δεσφίνας για την περαιτέρω ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών...
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε από τη θέση αυτή η κα. Γερακούδη πριν την παραίτησή της από το αξίωμά της και σε αυτή δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Τ.Κ Δεσφίνας και του Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, που αμφότερα γνωμοδότησαν πρόσφατα αρνητικά στο σχετικό αίτημα της εταιρείας να αυξήσει από 10 σε 40 τα στρέμματα, όπου εκτείνει τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Δεσφίνας και όπως ανέπτυξαν τις απόψεις τους στις συνεδριάσεις και των δύο αυτοδιοικητικών σωμάτων, η δραστηριοποίηση αυτή λαμβάνει χώρα εντός οικιστικής περιοχής, όπου υφίστανται οικισμοί με παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες απειλούνται άμεσα με απαξίωση, ενώ επικαλούνται και περιβαλλοντική επιβάρυνση από την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι στην απόφαση της κας. Γερακούδη, δεν μνημονεύεται καθόλου η γνωμοδοτική απόφαση ούτε του Συμβουλίου της Τ.Κ. Δεσφίνας ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. Επόμενο είναι, κατ' επέκταση, να εγείρονται εύλογες απορίες τόσο για τη δημοκρατική νομιμοποίηση μιας απόφασης που κινείται στον αντίποδα της εδραίας βούλησης των άμεσα ενδιαφερόμενων, της τοπικής κοινωνίας της Δεσφίνας, όσο και για τον ρόλο αφ' ενός των αυτοδιοικητικών σωμάτων, όπως το οικείο Τοπικό Συμβούλιο και η υπερκείμενη αρχή του, το Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και αφ' ετέρου η σπουδή της Γ.Γ. να τα παρακάμψει με χαρακτηριστική ευκολία και ειδικά στο πάρα πέντε του τερματισμού της θητείας της.

Ενδιαφέρον, πλέον, έχει η αντίδραση των κατοίκων της Δεσφίνας, καθώς έχουν το δικαίωμα προσφυγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της μετάθεσης της υπόθεσης στα αρμόδια υπουργεία.

Δείτε την απόφαση της κας. Γερακούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative