Social Icons

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αρχίζει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου


Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αρχίζει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας...
Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν κληρωθεί από τη Βουλή και πρόεδρος είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών Νικόλαος Πάσσος και εισαγγελέας, η Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου. Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς. Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Πάσσος συνέταξε τον κατάλογο των μαρτύρων, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα προταθούν στο δικαστήριο και άλλα ονόματα μαρτύρων.

Οι πρώτοι μάρτυρες είναι ο Ευρωπαϊκός Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νικόλαος Αλιβιζάτος ,ο διευθυντής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Δημήτριος Μασίνας, ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της ΕΛΑΣ Απόστολος Δελτσίδης, το στέλεχος του ΣΔΟΕ αρμόδιος για τον έλεγχο της Λίστα Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος, η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου Χρυσή Χατζή, ο εξειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου σε θέματα πληροφορικής Γεώργιος Αγγελόπουλος, η ειδική σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων οφειλών Σοφία Ρίτσου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative