Social Icons

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"Όχι" σε όλα από την Αριστερή Πτέρυγα


"Όχι" σε όλα από την Αριστερή Πτέρυγα
Της Νίκης Ζορμπά

Σε μείζονα πονοκέφαλο για το Μαξίμου εξελίσσεται η κλιμάκωση των αντιδράσεων της Αριστερής Πτέρυγας, τόσο για τα «σινιάλα» περί έντιμου συμβιβασμού που στέλνει η κυβέρνηση σε εταίρους όσο και για την απόφαση του Α. Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο...
Δεν θα υπάρξει συμφωνία

Η Αριστερή Πτέρυγα βλέπει με ιδιαίτερη καχυποψία τις εργώδεις προσπάθειες του Μαξίμου αλλά και τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι ρήξη δεν θα υπάρξει με τους εταίρους και είτε στο σημερινό Eurogroup ( δύσκολα) είτε σε ένα επόμενο συλλογικό όργανο ( ενδεχομένως μια νέα Σύνοδο Κορυφής), η συμφωνία με την άλλη πλευρά, θα επιτευχθεί.

Τα στελέχη της εκτιμούν ότι χωρίς να τρέξει μνημονιακό «νερό» στο κρασί ( ήτοι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, τις οποίες κατά τα φαινόμενα- χωρίζει χάος, είναι αναπόφευκτη.

Κατόπιν τούτων, συμβιβασμός για την Αριστερή Πλατφόρμα, ισοδυναμεί με … εθνική καταστροφή.

Υπό το ίδιο σκεπτικό οι ενστάσεις που διατύπωσε για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ήταν δριμείες και εν πολλοίς υπαίτιες της εμπλοκής που προκλήθηκε χθες με την ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας, όπου στο Μαξίμου εκτυλίχθηκαν σκηνές… εκπάγλου κάλλους.

Το πρωί διαμήνυαν πως το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε το όνομα του νέου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου, το μεσημέρι βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις, το απόγευμα φερόταν ως «κλειδωμένος» ο κ. Αβραμόπουλος για τον θώκο της Ηρώδου Αττικού, το βράδυ κλήθηκαν τα τηλεοπτικά συνεργεία της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μεταδώσουν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και αντ αυτού, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακοινώνοντας πως δεν θα υπάρξουν …ανακοινώσεις και λίγο μετά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να ενημερώσει πως τα …σπουδαία αναβάλλονται για την Τρίτη.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, πως στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας, ήδη από χθες το πρωί ( την ώρα που ο Γ. Σακελλαρίδης έλεγε ότι το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωνόταν πιθανότατα εντός της χθεσινής ημέρας ) εξέφραζε στο capital την εκτίμηση πως «αρχές της εβδομάδας θα βγει «λευκός καπνός», όχι σήμερα». Επιβεβαιώθηκε, στο ακέραιο.

Βέτο

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τη νέα αναβολή για την ανακοίνωση του ΠτΔ, αναφέρθηκε και η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. Claude Juncker. Κατά ορισμένους, η εμπλοκή με την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου… διασταυρώνεται και με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εν όψει του σημερινού Eurogroup.

Και παρότι ο Π. Καμμένος «έριξε» στο τραπέζι του διαλόγου με τον Α. Τσίπρα το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, ( αντί του νυν Επιτρόπου Μετανάστευσης), απ την Αριστερή Πτέρυγα γενικώς και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ειδικώς, κατέστη χθες σαφές: Για κεντροδεξιό, συγκατάθεση δεν δίδουμε.

Αγκάθια και ρήξη

Στο μεταξύ, οι προσδοκίες της Κυβέρνησης για λύση στη σημερινή «σύναξη’» των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, είναι εκ των πραγμάτων, μικρές, καθώς υπάρχουν χαώδεις αποκλίσεις στα αιτήματα των δυο πλευρών.

Εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογία αλλά και πλεόνασμα παραμένουν αγκάθια, με την κυβέρνηση να διαμηνύει δια κύκλων της: «Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε απόφαση στο αυριανό Eurogroup –κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Πρόκειται για αγώνα αντοχής που δίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία» εκφράζοντας παράλληλα και την ενόχλησή της για την επιμονή της άλλης πλευράς στους αριθμούς: «οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Οι διαρροές, λοιπόν, για το αν βγαίνουν ή όχι «τα νούμερα» αποτελεί γνωστή παραφιλολογία δικαιολόγησης της σκληρής λιτότητας», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πάντως, με συνέντευξή του έστειλε σαφές μήνυμα στο Μαξίμου: Προτιμότερη η ρήξη από τον μνημονιακό συμβιβασμό.

«Αν οι λεγόμενοι εταίροι επιμείνουν στην παράταση, με εκείνη ή την άλλη μορφή και παραλλαγή, του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του αμαρτωλού μνημονίου, γιατί αυτό εννοούν ως πρόγραμμα, τότε συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει.

Τότε, οι λεγόμενοι εταίροι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Γερμανία, θα έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή ρήξης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ.

http://www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative