Social Icons

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Αγροτικών Συλλόγων: Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας και του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας


Δελτίο Τύπου Αγροτικών ΣυλλόγωνΕκπρόσωποι των Αγροτικών συλλόγων Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας και του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας, συμμετείχαν το Σάββατο 14 Φλεβάρη στη Λάρισα στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τη συμμετοχή εκπροσώπων μπλόκων απ' όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας...
Οι σύλλογοι μας συντάσσονται απόλυτα με το κάλεσμα που συνέταξε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και καλεί τους συνάδελφους αγρότες κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε άμεση αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι και στη νέα συγκυβέρνηση και την ΕΕ. Να συντονίσουμε την δράση μας προκειμένου να αποκρούσουμε τις αντιαγροτικές πολιτικές τους, να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας και να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας.

Καλούμε όλη την αγροτιά που πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και που θα συνεχίσει να εφαρμόζει και η νέα συγκυβέρνηση, να δηλώσει δυναμικά τον παρόν της στο συλλαλητήριο που η σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων αποφάσισε, στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου της θυσίας των κολίγων.


Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι

Ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς έχουν ήδη μετατρέψει την απελπισία στην οποία τους έσπρωξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε προσδοκία ή τουλάχιστον αναμονή για μια καλύτερη ζωή από την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Στον κοινό μας αγώνα με τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, που λίγο - πολύ έχει κάθε οικογένεια στην ύπαιθρο.

Λέμε καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει. Σε αυτούς υποχρεωτικά θ΄ απευθυνθούμε και για τη νέα καλλιεργητική χρονιά, αλλά πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να το κάνουμε με τους όρους που υπάρχουν σήμερα. Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά δε βλέπουμε ν' αλλάζουν αυτοί οι όροι.

Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα ενδιαφερθεί για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Ήδη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας τη Θεσσαλία. Όμως δεν απαρνήθηκε τη νέα ΚΑΠ που ισχύει από φέτος έως το 2020. Προτίμησε να μην αναφερθεί σε αυτήν, γιατί θα την υλοποιήσει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι νέοι κανόνες για τις ενισχύσεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή κι άλλους χιλιάδες φτωχούς αγρότες, χωρίς άλλη προοπτική δουλειάς.

Νέα ΚΑΠ σημαίνει μείωση τουλάχιστον κατά 45% στις ενισχύσεις και το εισόδημα γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ ισχύει για φέτος και η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ που μας κάλεσε η κυβέρνηση να τον πληρώσουμε, ακόμα και αν δεν έχουμε, δείχνοντας πατριωτικό καθήκον!!! Μαζί με αυτά κατακόρυφη είναι η μείωση της τιμής αγοράς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων από τους εμπόρους με ταυτόχρονη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής, που οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα χιλιάδες φτωχά αγροτικά νοικοκυριά.

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η κτηνοτροφία για τους πολλούς κτηνοτρόφους Τα μέτρα που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια», και η τράπεζα ειδικού σκοπού (κάτι σαν την παλιά ΑΤΕ που λήστεψε τον κόπο και ιδρώτα της μικρομεσαίας αγροτιάς) εξυγιαίνει το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών αλλά δεν απαλλάσσει τη φτωχή αγροτιά από τη θηλιά των χρεών, τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Με την ίδια αγωνιστική διάθεση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποκρούσουμε τις αντιαγροτικές αποφάσεις, να βάλουμε φρένο σε σχεδιασμούς για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας ως εργαζομένων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή.

Η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποφασίζει την διοργάνωση μαχητικού μαζικού συλλαλητηρίου στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου της θυσίας των κολίγων. Τιμάμε την ηρωική εξέγερση των κολίγων καλώντας τους αγρότες να συζητήσουμε σε συνελεύσεις, στα καφενεία και στις πλατείες των χωριών, να πάμε στο Κιλελέρ με πούλμαν κι αυτοκίνητα σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο που θα ζητήσει από την κυβέρνηση:

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

• Να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, oι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που είναι συνέχεια των προηγούμενων και οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
• Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά
• 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μην φορολογηθούν οι ενισχύσεις.
• Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000€ που θα προσαυξάνεται κατά 5000€ για κάθε παιδί.
• Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%
• Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στο ΚΕΑΟ, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
• Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
• Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
• Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.
• .Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Κατάργηση από φέτος των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
• Να διαχωρίσει την θέση της η ελληνική κυβέρνηση από το εμπάργκο της Ε.Ε προς την Ρωσία. Με ευθύνη του κράτους αγορά των προϊόντων που έμειναν απούλητα λόγω του εμπάργκο. Τα προϊόντα να δοθούν για τις λαϊκές ανάγκες. (νοσοκομεία, σχολεία κλπ)
• Άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων για τα έτη 2013- 14.
• Άμεση πληρωμή των βιοκαλλιεργητών.
• Επαναλειτουργία των εργοστασίων Ζάχαρης και μέτρα στήριξης της τευτλοκαλλιέργειας ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες σε ζάχαρη. Να εξοφληθούν άμεσα οι τευτλοπαραγωγοί για το 2014.
• Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης και αντιπλημμυρικά έργα.
• Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.
• Επιδότηση ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.
• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους.
• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την καταπολέμηση του ιού.
• Στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με προσλήψεις γεωτεχνικών ώστε να συμβάλουν στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας χωρίς επιβάρυνση των αγροτών-κτηνοτρόφων.
• Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative