Social Icons

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων,
Πελασγίας και του Ενωτικού
Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας
Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές!!!
Οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένο το κάμπο του Σπερχειού και κατεστραμμένους αγρότες και κτηνοτρόφους...
Ως πότε θα κατηγορούμε τον κακό μας τον καιρό και τη «μήνη του θεού»;

Οι εκτεταμένες καταστροφές είναι συνέπεια της αδιαφορίας που πια καταντάει ύποπτη, των Δήμων Λαμίας & Μακρακώμης, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φυσικά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και της ΕΕ.

Αλλά και η συγκυβέρνηση των μόλις 10 ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ήταν πιο εύκολο να αποδώσει όλες αυτές τις καταστροφές στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα παρά στην παντελή έλλειψη, τα προηγούμενα έτη, αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργων.

Η στάση της αυτή μας αφήνει να συμπεράνουμε ότι ούτε αυτή σκοπεύει να αλλάξει πολιτική .

Στους προϋπολογισμούς όλων τους περιλαμβάνονται ελάχιστα ποσά ανίκανα να χρηματοδοτήσουν την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών αλλά και μια ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη και εκτέλεση των αντίστοιχών έργων.

Όμως θα δαπανηθούν ποσά για έργα βιτρίνας και για τον εορτασμό του καρναβαλιού!!!

Οι εγκεκριμένες μελέτες από το υπουργείο για την κατασκευή της ΠΑΘΕ και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δεν προσαρμόστηκαν κατάλληλα ώστε να αποτρέπουν τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και η ορμή του Σπερχειού.

Μελέτες του Πολυτεχνείου χρονίζουν στα συρτάρια τους, μιας και τέτοιου τύπου έργα δεν είναι επιλέξιμα από τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που γίνονται με δικά μας λεφτά.

Απαιτούμε:

⦁ Να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυρόπληκτες, να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
⦁ Να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ρεύματος - νερού και τράπεζες χωρίς πρασαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατάσχεσης.
⦁ Το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative