Social Icons

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.Ε.Ε.Π. 7-2-2015



 Π.Ο.Ε.Ε.Π.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.Ε.Ε.Π.

Εμείς οι αντιπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ε.Π., που συνήλθε το Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015 στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι

Η επίθεση της ντόπιας και ξένης εργοδοσίας συνεχίζεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων...
Ειδικότερα η Coca Cola συνεχίζει να αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των απεργών και του ελληνικού καταναλωτικού κοινού συνεχίζοντας προκλητικά την πολιτική των εκβιαστικών απολύσεων, του κλεισίματος εργοστασίων, την μεταφορά παραγωγικών και τεχνο-οικονομικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο) δυναμιτίζοντας προκλητικά τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, να καταπολεμηθεί η ύφεση και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Την ανυπαρξία και την έλλειψη συγκροτημένου αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, που παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και κρατάει συνολικά το σ.κ. καθηλωμένο σε μόνιμη κατάσταση απραξίας και παραλυσίας
Την πολιτική φίμωσης και κατατρομοκράτησης των απεργών που εφαρμόζει η πολυεθνική Coca Cola με τον αποκλεισμό τους από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και τις αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια με προσχηματικές μηνύσεις που στηρίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι

Θα εντείνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο.
Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών συνεχίζουν να συμπαραστέκονται και να εκφράζουν, με σύμμαχο όλη την κοινωνία την αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς της Coca Cola μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εργαζόμενους του κλάδου σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση.
Τον ελληνικό λαό, όλους τους καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola 3 Ε, μέχρι να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση κατάργηση όλων αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων.
Μόνιμη και σταθερή εργασία, δίκαιες αμοιβές, εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας με την υπογραφή ισχυρών συλλογικών συμβάσεων.
Κατάργηση όλων των εργολαβιών, πάταξη της μαύρης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

Στην διοίκησή μας να επιδώσει το παρόν Ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative