Social Icons

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

5 μεροκάματα το μήνα!


5 μεροκάματα το μήνα!
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Λ. Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση-καταγγελία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, που αναφέρεται στην απόφαση της δημοτικής αρχής, που στηρίχτηκε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, να προσλάβει εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις, που θα κάνουν 5 μεροκάματα κάθε μήνα!!! (40 μεροκάματα στο 8μηνο)...
Σήμερα, συζητούμε εδώ, στο Δήμο Δομοκού, το ίδιο θέμα. Την πρόσληψη εργαζομένων με μηνιαία σύμβαση που θα κάνουν 5 μεροκάματα ολόκληρο το μήνα!!! ( Με αριθμούς αυτό σημαίνει ότι , αν το μεροκάματο είναι 20 Ευρώ για τον εργαζόμενο, θα πάρει ένα κατοστάρικο για να βγάλει όλο το μήνα, δηλαδη 3,333 ευρώ την ημέρα για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του).
Πολλοί Δήμοι, επικαλούμενοι τις πράγματι μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό και τη «νομιμότητα» που επέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η τρόϊκα, υιοθετούν και εφαρμόζουν, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, κατά γράμμα, όλους τους μνημονιακούς νόμους, που διαλύουν δικαιώματα και επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας στους εργαζόμενους.

Βάζουν έτσι για τα καλά πλάτη ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ευθυγραμμίζεται μ’ αυτούς και η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας,στις γενιές που θα ‘ρθουν να αντιδράσουμε.
Οι άνεργοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για δουλειά που να εξασφαλίζει μεροκάματο για όλο το χρόνο και όχι 5 μεροκάματα ελεημοσύνης, για να ζουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και όλο τον κόσμο να αντιδράσει και να παλέψουμε όλοι μαζί, διεκδικώντας το δικαίωμα για μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Με αφορμή δε τη συζήτηση αυτού του θέματος και ανεξάρτητα αν θα ψηφίσετε ή όχι την πρόταση της εισήγησης (εμείς φυσικά την καταψηφίζουμε), ως Λαϊκή Συσπείρωση σας κάνουμε για ακόμη μια φορά μια πρόταση και σας καλούμε να πάρετε θέση τώρα:

Να γίνει καταγραφή των πραγματικών των αναγκών του Δήμου σε προσωπικό ανά τομέα και να ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να καλυφτούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα, που εξελέγη υποσχόμενη στο λαό σκίσιμο των μνημονίων και ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν - άρα και των νόμων που απαγορεύουν τις προσλήψεις προσωπικού.

Δεν έχει, αν θέλει να είναι συνεπής στις εξαγγελίες της, παρά να τις εγκρίνει και να ικανοποιηθεί το αίτημα μας. Αν όχι, να καταλάβετε και σεις και όλος ο κόσμος ότι τα μνημόνια συνεχίζονται και ότι σε κυβερνητικό επίπεδο «άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα αλλιώς».

ΔΟΜΟΚΟΣ 20.02.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative