Social Icons

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ - 2μηνες συμβάσεις


 2μηνες συμβάσεις
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ. Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Η εικόνα που δίνει η Δημοτική αρχή και σήμερα, με το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε, είναι ότι τρέχει, και στο παραπέντε, πίσω από τις εξελίξεις, για να καλύψει ανάγκες που όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν. Κινείται με τη λογική «βουλώνουμε τρύπες που τάχα άνοιξαν ξαφνικά».
Να σημειώσουμε από την αρχή πως με αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας. Δεν πρόκειται ο Δήμος να ανοίξει δρόμο σε μια διαφορετική προοπτική που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος...
Η σκανδαλολογία, η συχνή – πυκνή επίκληση του εισαγγελέα, που παραπέμπουν στην καμένη γη που παρελήφθη και στις ευθύνες των προκατόχων μας, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συγκαλύψουν την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και πρακτικής. Δεν εξασφαλίζουν καμιά αποτελεσματικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ελάχιστα ακουμπάνε τις ανάγκες του λαού, τις πραγματικές αιτίες που αναπαράγουν και οξύνουν τα προβλήματα.

Σήμερα, μας καλείτε να αποδεχτούμε ψεύτικα και υποκριτικά πως οι ανάγκες που έχουμε να καλύψουμε σε προσωπικό αφορούν κατεπείγουσες εποχιακές ή πρόσκαιρες ανάγκες. Ότι τάχα το πρόβλημα της καθαρότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι πρόσκαιρο και εποχιακό.
Μας καλείτε να αποδεχτούμε ως λύση του προβλήματος την πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας, κρατώντας ανοιχτό το τι θα γίνει μετά τους δύο μήνες.

Αντιλαμβανόμαστε πως ελπίζετε στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που μπορεί, αν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, να ακολουθήσουν. Καταλαβαίνουμε πως και αυτά δεν λύνουν στη βάση που χρειάζεται το πρόβλημα, αφού είναι περιορισμένης διάρκειας, εφόσον διαρκούν μόνο 5 μήνες και προβλέπουν χαμηλές έως εξευτελιστικές αποδοχές και ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους.

Αντί να έχετε καταγραμμένες όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και να ζητάτε την κάλυψή τους με μόνιμες θέσεις, αφού εξυπηρετούν πάγιες και σταθερές ανάγκες του δήμου, στα πλαίσια της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής για υποτίμηση της εργατικής δύναμης, φτηνά μεροκάματα και εργασιακή ανασφάλεια, που χρόνια τώρα επιδιώκουν και ακολουθούν το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις τους που γίνονται μόνο για να εξαπατήσουν το λαό, συνεχίζετε την ίδια πρακτική.
Αποδέχεστε το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν για να αλυσοδέσουν το λαό περιορίζοντας τα δικαιώματά του στη δουλειά και την κοινωνική προστασία.

Αφού το υποστηρίζετε ή το ανέχεστε, το θεωρείτε δεδομένο και κάνετε τις προτάσεις που κάνετε, αφήνοντας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη δυνατότητα να ισχυρισθεί πως δεν γίνεται διαφορετικά. Πως έτσι προβλέπουν οι νόμοι. Συγκαλύπτοντας την έλλειψη βούλησης να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Με την Ε.Ε.

Δεν αναγνωρίζουμε έστω και για μια στιγμή, ούτε στη νέα κυβέρνηση ούτε και σε σας, το δικαίωμα να αμφισβητείται το ολοκληρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά, που ταυτίζεται με το δικαίωμα στη ζωή.

Εδώ και τώρα μόνιμοι εργαζόμενοι, με πλήρη δικαιώματα εκεί που χρειάζονται.
Κανείς συμβιβασμός. Καμιά αυταπάτη.
Εδώ κρίνεται ο χαρακτήρας των κυβερνήσεων και όσων ασκούν εξουσία.
Με αυτό το ξεκάθαρο αίτημα θα καταψηφίσουμε την εισήγηση και θα ζητήσουμε από το λαό να οργανώσει αγώνες με τα κατάλληλα αιτήματα.

Μέχρι να γίνει αυτό το δίκαιο αίτημα κοινωνική απαίτηση και αδιαμφισβήτητο κριτήριο φιλολαϊκών αντιλήψεων, κατανοώντας πλήρως το μεγάλο εκβιασμό που διαμορφώνεται και την αγωνία των ανέργων για μια δουλειά που θα τους εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό, θα παλεύουμε :

⦁ Για να μην αξιοποιούνται τέτοιες προσλήψεις στην διαδικασία εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.
⦁ Για να μην γίνονται η απαρχή καλλιέργειας αυταπατών.
⦁ Για να πραγματοποιούνται με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε συνδικάτα και εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.


ΛΑΜΙΑ  5/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative