Social Icons

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντεργατική επίθεση που χρόνια τώρα εξαπολύουν οι καπιταλιστές και οι  εταιρείες κολοσσοί του κλάδου των τροφίμων όπως η GHIPITA συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το Γενάρη  η εταιρία προχώρησε, πάλι, σε απολύσεις 7 συναδέλφων. Αυτές οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες που έκανε η ίδια εταιρεία και στις χιλιάδες που έχουν γίνει στον κλάδο τα τελευταία πέντε χρόνια...
Οι απολύσεις, έγιναν στα πλαίσια των αποφάσεων της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία της, ή όπως αλλιώς διατυμπανίζει η Ε.Ε. και οι ανά τον κόσμο καπιταλιστές, να μην μειωθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο άλλωστε, όπως η ανάπτυξη, έτσι και η κρίση να φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων που -ως σύγχρονες "Ιφιγένειες"- θυσιάζονται προκειμένου να φουσκώσουν οι εταιρείες τα κέρδη τους.

Οι απολύσεις, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, του χρέους, της λιτότητας, των μνημονίων, δεν αποτελούν αποκλειστικότητα ούτε μιας εταιρείας, ούτε μιας χώρας συγκεκριμένα. Συμβαίνουν σε όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες, αφορούν όλες τις χώρες ανεξάρτητα του ύψους του χρέους, έχουν ή δεν έχουν μνημόνια.

 Έχουν, όμως, κοινή αιτία που στον καπιταλισμό δεν είναι άλλη από την πτώση του ποσοστού κέρδους, που μεταφράζεται σε μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, κλείσιμο μονάδων, απολύσεις. Το κέρδος είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο όλες οι εταιρείες επενδύουν ή αποσύρονται, προσλαμβάνουν ή απολύουν. Δεν υπάρχουν καλές και κακές εταιρείες, υγιείς και μη.

Στην ελεύθερη οικονομία δεν υπάρχει ηθική, οι εταιρείες πάντα παίρνουν τις αποφάσεις τους, αδιαφορώντας για τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας, αξιοποιώντας και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το πολιτικό τους προσωπικό, την Ευρωπαική Ένωση και τις κυβερνήσεις της για να υπηρετήσει τις απαιτήσεις τους.

Μοναδική διέξοδος για μας τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση στο ταξικό μας συνδικάτο. Μοναδική μας δύναμη είναι η ενότητά μας. Κανένας μόνος του. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντεργατικό κατήφορο, μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας, έχοντας πάντα ξεκάθαρο στη συνείδησή μας, ότι η πάλη μας, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι ενιαία και στο κίνημα και στη βουλή.

Να καταδικάσουμε τους υποστηριχτές της Ε.Ε και των αφεντικών και να ενισχύσουμε τις ταξικές δυνάμεις. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως την οριστική μας δικαίωση, θα την πάρουμε μόνο όταν ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative