Social Icons

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα: Η αλήθεια, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ! Και είναι ΚΚΕ!



Σύνταγμα
Δημήτρης ΚουτσούμπαςΑπέραντο κόκκινο στο Σύνταγμα που κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη συγκλονιστική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ γέμισε όλη την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους που την περιβάλλουν. Από κάθε γωνιά της Αθήνας κίνησαν νέοι άνθρωποι, άνθρωποι του μεροκάματου, κίνησαν γυναίκες και άνδρες για να φωνάξουν «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό» και «Η ελπίδα είναι εδώ, ΚΚΕ ισχυρό»...
Αυτά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν ξανά και ξανά στέλνοντας μήνυμα πως την επόμενη μέρα των εκλογών μόνο το ΚΚΕ ενδυναμωμένο θα είναι η δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων τόνισε:


Τρεις μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και σήμερα μ’ αυτή τη μεγάλη εντυπωσιακή συγκέντρωση, εδώ στην πλατεία Συντάγματος, κορυφώνουμε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να σφραγιστεί με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή.

Για να γίνει αυτό πρέπει να πέσουν μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε κάθε εκλογικό τμήμα, σε κάθε συνοικία πόλης και χωριού, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε λαϊκό σπίτι που ζει τις συνέπειες τις κρίσης.
ΚΚΕ δαγκωτό, όλοι όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.
ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε άνθρωπος που η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, ριζοσπαστικά!

Και η καρδιά που χτυπάει αγωνιστικά, αριστερά, χτυπά πιο δυνατά με Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας "φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο". Μπορεί να πει καθαρά: "Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους". (…)

Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Την επόμενη μέρα, λοιπόν, κυβέρνηση θα υπάρχει και θα 'ναι από χέρι αντιλαϊκή. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, είναι δεσμευμένος στη στρατηγική της Ε.Ε, ενώ στο λαό υπόσχεται ψίχουλα και όχι ανάκτηση των απωλειών. (…)

Η ΝΔ αν μπορούσε θα έπαιρνε κι άλλα από το λαό, δεν πρόλαβε, τα άφησε στο συρτάρι να τα φέρει ο επόμενος. Όπως το νέο χτύπημα στην Ασφάλιση και τις συντάξεις, η ισοπέδωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Όμως, ο κατά τα άλλα αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ πότε θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους;
Γιατί δεν λέει πότε θα επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός;
Πότε θα επιστραφεί η 14η σύνταξη; Γιατί ακόμα κι αυτή η 13η σύνταξη, που υπόσχεται, αφορά μόνο τις συντάξεις ως 700 ευρώ…

Η ομολογία του Σταθάκη, ότι "το πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ", τα λέει όλα…
Εκεί έχει βάλει η "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ;
Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ;
Την επόμενη μέρα η κυβέρνησή τους θα ενισχύσει τα δεσμά της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού, θα συνεχίσει στον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Αυτή είναι η αλήθεια!

Και το κρίσιμο ερώτημα, που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές, είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση; (…)
Όλα τα άλλα κόμματα συνταξιδεύουν στο συρμό που τρέχει στις ράγες της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν ή να σπρώχνουν την όποια κυβέρνηση όλο και πιο συντηρητικά.
Ας μην έχουμε αυταπάτες: Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν θα συγκρουστεί, δεν θα αντιπολιτευθεί στο κυρίαρχο αστικό σύστημα, γιατί είναι μέρος και του σχεδίου και του παιχνιδιού. Ποιος μένει λοιπόν; Μόνο το ΚΚΕ!

Όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της Ε.Ε και της πολιτικής της είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα!

Η μόνη μη μετακινούμενη ψήφος, που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπήκε και μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και δεν τα διπλώνει την ώρα της μάχης.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό μας μην κάνεις μισό βήμα στην κάλπη. Μη σκέφτεσαι μόνο ποιους θα διώξεις, αλλά και πώς θα πάρεις πίσω ό,τι έχασες, όλα όσα σου έκλεψαν.

Ολοκλήρωσε το βήμα σου.

Ψήφισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το μόνο κόμμα που λέει στο λαό "απαίτησε να πάρεις πίσω τα κλεμμένα, αυτά που σου πήραν στην κρίση, αυτά που δεν θα σου δώσουν στην όποια ανάκαμψη".

Γιατί, σήμερα, αυτό είναι το κρίσιμο για το λαό, αυτό σημαίνει να τελειώνω με τα μνημόνια:


"Να πάρω πίσω σήμερα όλα όσα έχασα από το εισόδημά μου, το μισθό, τη σύνταξή μου. Όλα όσα έχασα από τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μου, όλα όσα έχασα από τη ζωή μου και να ανοίξω δρόμο για να μπορέσω να ζήσω καλύτερα εγώ και τα παιδιά μου αύριο".

Και μπορούμε! Με πολύ δυνατό το ΚΚΕ μπορούμε! (…)

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία, δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα…

Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι "η ελπίδα που έρχεται";

Η ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το 2015 είναι να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της, με δωρεάν Παιδεία, Υγεία, περίθαλψη, είναι να έχει ζωή με δικαιώματα και όχι χαμοζωή.

Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί η ελπίδα είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ. (…)

Απευθυνόμαστε σε κάθε λαϊκή οικογένεια που ζει τις συνέπειες τις κρίσης, σε όλους όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, στον καθένα και στην καθεμιά που λέει δεν πάει άλλο, τέρμα ως εδώ και τους λέμε να σκεφτούμε αυτές τις ώρες:

Δεν χρειαζόμαστε νέους σωτήρες, ζήσαμε τους παλιούς, που κάθε φορά έλεγαν πως θα μας σώσουν και τελικά έσωζαν μόνο τα μονοπώλια.

Μη σκεφτόμαστε μόνο ποιον θα τιμωρήσουμε, ποιον θα διώξουμε. Αλλά στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί συνολικά η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου και όχι να αναθέσουμε πάλι σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική, με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές.

Σκεφτείτε. Δεν χρειάζεται να χάσουμε κι άλλο χρόνο με νέες απογοητεύσεις που θα πάνε πίσω κι άλλο το λαϊκό, το εργατικό κίνημα, που τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί και να περάσει στην αντεπίθεση.

Και σε όσους λένε δεν έχουμε άλλα να χάσουμε, πιάσαμε πάτο, εμείς απαντάμε:

Αν έχουμε πιάσει πάτο, ή θα μείνουμε εκεί ή θα σηκωθούμε. Και το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Αλλά, για να σηκωθείς, χρειάζεται να βάλεις και συ κάτι από τη δύναμή σου. Και δύναμη αυτή την Κυριακή είναι μόνο η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δύναμη από Δευτέρα είναι η συμμετοχή στον αγώνα για να τους πάρουμε αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημά τους.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους η καρδιά τους συνεχίζει να χτυπά αριστερά, αγωνιστικά:

Σκεφτείτε τι σημαίνει για σας αλήθεια, τι σημαίνει ελπίδα, δύναμη, σκεφτείτε τι σημαίνει ανατροπή… Και απαντήστε:

Μπορεί η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ να μπει δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, που ο ΣΥΡΙΖΑ με όλη τη δύναμη της ψυχής του λέει πως δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό;

Μπορεί η σημαία των ταξικών αγώνων του λαού μας για ψωμί να μπει κάτω από τη σημαία της ΕΕ των καπιταλιστών, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως σημαιοφόρος την κουνάει στις συναντήσεις στο Τέξας, στο Κόμο, στις συναντήσεις με τους υπουργούς της Μέρκελ;

Μπορεί οι αξίες, τα ιδανικά, για έναν κόσμο καλύτερο, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να τα αφήνεις να σ' τα τσαλαπατά ο ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνικής συναίνεσης και συνοχής, δηλαδή της υποταγής της εργατικής τάξης στους εκμεταλλευτές;

Η αλήθεια, η ελπίδα, η δύναμη, η ανατροπή σ’ αυτές τις εκλογές, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του, είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και με αυτό το ψηφοδέλτιο πρέπει να φτάσεις στην κάλπη. Σίγουρη εγγύηση για το αύριο. (…)

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γνωρίζοντας τον πόθο σας να απαλλαγείτε από τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Νιώθουμε την αγωνία σας για το αύριο, για τα παιδιά σας, για να ζήσετε καλύτερες μέρες.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και τη δύναμή του. Ο λαός έχει τη δύναμη και την ευθύνη να μην είναι παθητικός ή εξαπατημένος θεατής των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να μην επιτρέψει την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος.

Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την Ε.Ε των μνημονίων διαρκείας, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι -κόμματα και σχήματα μιας χρήσης- να συνδράμουν σ’ αυτό. Για το λαό αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός.

Γνωρίσατε το ΚΚΕ ως σταθερή, αλύγιστη δύναμη σε κάθε αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση. Γνωρίζετε τι έκανε το ΚΚΕ, ποια ήταν η σταθερή δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα τελευταία 3 χρόνια, από τις εκλογές του 2012.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις την προσφορά και την επίδραση του αγώνα των κομμουνιστών. Γνωρίσατε, όμως, και ότι η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξέρετε ότι, παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω. Στήριξε μισθωτούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Παιδεία, για την προστασία του εισοδήματος, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τα τοκογλυφικά δάνεια και τους αβάστακτους φόρους.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό.

- Απευθυνόμαστε και σε εσάς που δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσεστε ακόμη για κάποιες θέσεις του, κατανοείτε όμως ότι το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ό,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά. Όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε και ο λαός.

- Σκεφτείτε, αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα στο λαό, μπροστάρης στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του.
- Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.
- Σας καλεί να ψηφίσετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν’ ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. (…)

Η στόχευσή τους είναι να βγει αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, για να μην έχουν απέναντί τους αύριο μια δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να περνάνε εύκολα τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Έχουν στόχο να είναι αδύναμη η μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να τους πιέσει, να διεκδικήσει να μπορεί ο λαός να είναι δυνατός.

Γι’ αυτό επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative