Social Icons

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε από την ζωή ο Στυλιδιώτης επίσκοπος Ευμενείας Μάξιμος


 Ευμενείας Μάξιμος
Ένας σπουδαίος ιεράρχης έφυγε από την ζωή στα 79 έτη. Πρόκειται για τον επίσκοπο Ευμενείας Μάξιμο που καταγόταν από την Στυλίδα Φθιώτιδας και τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως επίσκοπος στην Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Η μητρόπολη Φθιώτιδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: 

"Σήμερα το πρωί αναγγέλθηκε από το Βέλγιο η κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου (Μαστίχη)...

Ο Θεοφιλέστατος γεννήθηκε στην Στυλίδα την 30η Σεπτεμβρίου του 1935. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Στυλίδος. Σπούδασε τρία έτη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή της Χαλκής, αποφοιτήσας το έτος 1958. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, το έτος 1958. Από του Δεκεμβρίου 1958, υπηρέτησε ως ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροττερνταμ Ολλανδίας μέχρι της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευμενείας, χειροτονηθείς την 11 Δεκεμβρίου 1977. Από της 1ης Απριλίου 1997, εγκατεστάθη στις Βρυξέλλας ως Βοηθός Επίσκοπος όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλη την επικράτεια της Ιεράς Μητροπόλεως μέχρι και της κοιμήσεώς του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επικοινώνησε με τους οικείους του στη Στυλίδα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή να σημάνουν πένθιμα οι κώδωνες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Λαμίας και των δύο Ενοριών της Στυλίδος.
Για το χρόνο και τον τόπο της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής δεν έχουμε ακόμη καμία είδηση.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία."

http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative