Social Icons

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ψεύτικες προσδοκίες μοίρασε στο λαό της Χαλκίδας και της Στερεάς ο πρωθυπουργός


ΚΚΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 7/1/2015

Ψεύτικες προσδοκίες μοίρασε στο λαό της Χαλκίδας και της Στερεάς ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η καπιταλιστική ανάπτυξη θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα λαϊκά δικαιώματα.
Γιατί ακόμα και αν περάσει η καπιταλιστική οικονομία σε φάση ανάκαμψης αυτή θα αφορά την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί κέρδη και λαϊκά δικαιώματα είναι ασυμβίβαστα...
Οι αναφορές του Αντ. Σαμαρά στην ομιλία του επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Είπε πως ανάπτυξη σημαίνει ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις, χτύπημα της γραφειοκρατίας, ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή, τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, άρση των όποιων εμποδίων για fast track επενδύσεις για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των μονοπωλίων, παράδοση της περιουσίας του δημοσίου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Για τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής το μόνο που είχε να πει είναι πως αν ανοίξουν δουλειές θα βρουν απασχόληση. Ούτε κουβέντα για μέτρα προστασίας το διάστημα της ανεργίας, ούτε κουβέντα για τις συνθήκες εργασίας στην περίπτωση που προκύψουν ορισμένες θέσεις εργασίας.

Μίλησε για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ενώ για τη φορολογία του λαού, αφού τον φόρτωσε με δυσβάσταχτα χαράτσια παντός είδους τώρα διαφημίζει τη δήθεν ελάφρυνσή του με τη μείωση του φόρου στα καύσιμα και στην εισφορά αλληλεγγύης, μοιράζοντας υποσχέσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και κάποια στιγμή στο μέλλον του ΦΠΑ.

Διαφήμισε την αναστολή καταβολής δόσεων για τα δάνεια των επιχειρήσεων που είχαν εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ενώ η είσπραξη των δανείων και της φορολογίας από τα λαϊκά νοικοκυριά καλά κρατεί ακόμα και με το μέτρο των 100 δόσεων.

Το μόνο που είχε να πει στους συνταξιούχους ήταν ότι δε θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις!

Το μόνο που είχε να πει στους αγρότες είναι ότι θα ευεργετηθούν από την ΚΑΠ, την ώρα που η πολιτική της ΕΕ τους ξεκληρίζει για να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή σε μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Αυτό που είχε να πει στους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ότι η ΝΔ θα μετατρέψει τα ιδρύματα σε Ανώνυμες Επιχειρήσεις, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, στην οποία δεν έχει χώρο η αγωνιστική διεκδίκηση υπερθεματίζοντας την ένταση της καταστολής σε αυτά, αξιοποιώντας τις τυχοδιωκτικές ενέργειες διάφορων ομάδων που υπονομεύουν το σπουδαστικό κίνημα.

Η προβολή ορισμένων έργων στο οδικό δίκτυο της περιοχής που είτε πραγματοποιήθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη δε μπορεί να συγκαλύψει το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης, έργα που τα πληρώνει διπλά και τριπλά ο λαός με τα διόδια και τις συνεχείς ανατιμήσεις τους. Για άλλα έργα που σχεδιάζονται, δεκαετίες τώρα έχει χορτάσει ο λαός της Στερεάς και της Εύβοιας από υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Όπως έχει χορτάσει από υποσχέσεις ο λαός της Χαλκίδας για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου. Οι αναφορές του πρωθυπουργού περί αναβάθμισης των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν καθώς ο λαός της Εύβοιας βιώνει την υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βάζοντας την ίδια στιγμή βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις υπηρεσίες υγείας.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει συνέχεια και να μεταφέρει στη Χαλκίδα την ξένη για το λαό δικομματική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ. Με το πρόταγμα της σταθερότητας για το σύστημα, επιστράτευσε για άλλη μια φορά το φόβο και την τρομοκρατία με το λεγόμενο «Grexit» σε περίπτωση που αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που έσπευσε να τον διαψεύσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε διεκδικεί τη διάλυση αλλά τη διάσωση του ευρώ» και ότι «από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα δεσμεύεται σε στόχους - όχι σε μέσα πολιτικής με τα οποία αυτοί επιτυγχάνονται».

Άλλη μια απόδειξη ότι η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη διαχείριση του συστήματος, έχοντας ως δεδομένη τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που είτε με κρίση είτε με μια αναιμική ανάκαμψη το μάρμαρο το πληρώνει ο λαός.

Ο λαός της Χαλκίδας, της Εύβοιας, της Στερεάς έχει κριτήριο και πείρα. Μπορεί και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην τρομοκρατία και το εμπόριο ελπίδας. Στις εκλογές της 25ης Γενάρη να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα του συστήματος και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να οργανώσει αποτελεσματικά την πάλη του λαού, για να ενισχυθεί η πάλη για την ανάκτηση εδώ και τώρα των απωλειών του λαού την περίοδο της κρίσης. Για να αναγεννηθεί το λαϊκό κίνημα, να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να βάλει τη δική του σφραγίδα. Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, για να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός με στόχο τη συνολική ανατροπή, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative