Social Icons

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Φωτιά σε καμινάδα στο κέντρο της Στυλίδας


Πυρκαγιά σε καμινάδα είχαμε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Στυλίδας.

Φωτιά σε καμινάδα στο κέντρο της Στυλίδας
Οδηγίες από την Πυροσβεστική για τα Τζάκια και τις καμινάδες

Με αφορμή την έλευση του Χειμώνα και την αυξανόμενη χρήση τζακιών και σομπών ξύλων καθώς και τα αυξανόμενα περιστατικά πυρκαγιών σε οικίες, που προκαλούνται από τζάκια και σόμπες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αισθάνεται την ανάγκη να συμβουλέψει τους κατοίκους σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και ελαχιστοποίησης πυρκαγιών σε κατοικίες.

Φωτιά σε καμινάδα στο κέντρο της Στυλίδας
Συγκεκριμένα:

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ

α) Μην ανάβετε φωτιά με τη χρήση βενζίνης, πετρελαίου ή οινοπνεύματος καθώς, λόγω της μεγάλης αναφλεξιμότητας των αερίων που εκλύουν, δημιουργούν απότομα μεγάλη έκταση φωτιάς, με σοβαρό ενδεχόμενο τραυματισμού.
β) Απομακρύνετε αντικείμενα που είναι τοποθετημένα κοντά στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, όπως χαλιά και είδη ρουχισμού (απλώστρες με ρούχα), καθώς είναι πιθανό να αναφλεγούν από την υπερθέρμανσή τους.
γ) Τοποθετείτε πάντα προστατευτικό πλέγμα-τζάμι μπροστά από την εστία του τζακιού, καθώς προφυλάσσει από τις εκτινασσόμενες καύτρες και σιγουρευτείτε ότι η πόρτα της ξυλόσομπας είναι κλεισμένη σωστά.
Φωτιά σε καμινάδα στο κέντρο της Στυλίδαςδ) Σιγουρευτείτε ότι η στάχτη κατά την αφαίρεσή της δεν έχει στο εσωτερικό της αναμμένες καύτρες. Προτιμότερα ψεκάστε με νερό και ποτέ μην τη ρίχνετε μέσα σε πλαστικούς κάδους.
ε) Μην αφήνετε τα τζάκια και τις σόμπες να καίνε όταν εσείς δεν βρίσκεστε στο σπίτι.
Στ) Σιγουρευτείτε ότι οι σωλήνες απαγωγής καπνού (μπουριά) δεν εφάπτονται σε άλλα εύφλεκτα αντικείμενα.
ζ) Καθαρίστε τις καμινάδες και τα μπουριά. Έχει αποδειχτεί ότι είναι από τις πιο συχνές και ύπουλες αιτίες πυρκαγιών, καθώς συχνά δε γίνεται άμεσα αντιληπτή, με καταστροφικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, τα συσσωρευμένα λίπη και κυρίως η αιθάλη που είναι κολλημένα στα τοιχώματα των καμινάδων/ μπουριών αναφλέγονται και εκτοξεύουν καύτρες τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και σε διπλανές οικίες, με δυσάρεστα τις πιο πολλές φορές αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative