Social Icons

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Σπύρου Μπούα, αρχιτέκτονα- μηχανικού, υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας με το ΚΚΕ


Σπύρος Μπούας
Εγώ από 1973 έως το 1987 ήμουν οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Από το 1987 έχω διαχωρίσει τη θέση μου απ' το ΠΑΣΟΚ. Και θέλω να απευθυνθώ στους παλιούς συναγωνιστές, τους αριστερούς αγωνιστές του άλλοτε ΠΑΣΟΚ, για τον εξής λόγο: Διότι είμαι της γενιάς που στις διαδηλώσεις φωνάζαμε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», πώς μπορούσα επομένως να αποδέχομαι «ναι σε όλα» που έλεγε το ΠΑΣΟΚ; ...
Πώς μπορούσα να προδώσω την ιδεολογία μου και τους αγώνες μου; Θυμάμαι και βλέπω συχνά τις φωτογραφίες του '73 και του '74 που κρατούσα πάντα το πανό με τ' αγαπημένο μου σύνθημα «μ' αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Πώς, επομένως, μπορούσα να συνεχίσω ν' ανήκω σε μια πολιτική παράταξη που πρόδωσε τους αγώνες μας και μας κορόιδεψε; Το ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε 30 χρόνια τη λαϊκή επανάσταση, το ίδιο τώρα που προσπαθεί να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει ο λαός να τους σταματήσει.

Πολλές φορές βρισκόμενος με τους συναδέλφους μου μηχανικούς, εδώ και πολλά χρόνια λέγαμε «ρε παιδιά τι θα ψηφίσουμε πλέον;» κι εγώ τους έλεγα πάντα το εξής: Εμείς πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ μόνο και μόνο γιατί αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται πραγματικά. Είναι οι μόνοι που κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις, οι μόνοι που αγωνίζονται πραγματικά, κανένας άλλος, οι άλλοι κάθονται στις καρέκλες τους. Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική παράταξη που ακούραστα και ανιδιοτελώς εδώ και χρόνια αγωνίζεται για το δίκιο του λαού και των εργαζομένων, στέκεται απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, λέει καθαρά λόγια κι έχει συνεπή στάση. Αυτός είναι ο λόγος που με ώθησε να αγωνιστώ πάλι μετά από τόσα χρόνια πολιτικής απραξίας.

Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, δε χρειάζεται να καταναλώσουμε πολλή φαιά ουσία για να εξηγήσουμε ότι η δικαιολογία τους είναι ότι τα κάνουνε όλα για το καλό της οικονομίας για να έχουμε ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα. Γιατί, όμως, τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το χρέος ως χρέος του λαού, που πρέπει να το διαπραγματευτεί, να το «κουρέψει» δήθεν με τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ και τη Λαγκάρντ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συνέχεια, ας πούμε του ΠΑΣΟΚ και όπως είπα και παραπάνω, καθυστερεί την επανάσταση του λαού, καθυστερεί τη λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ έχει καθαρές θέσεις. Μας λέει αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εξάλειψη της ανεργίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν υγεία, παιδεία, αθλητισμό. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μάς λέει ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε το χρέος και «ναι» στην ΕΕ και «ναι» στο ΝΑΤΟ, δηλαδή επιστρέφουμε στα ίδια, όπως πάντα... Αυτός είναι ο λόγος που εμείς οι παλιοί πραγματικοί αγωνιστές της αριστεράς δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative