Social Icons

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«Ενιαυτός Κυρίου δεκτός»…


   «Ενιαυτός Κυρίου δεκτός»…
«Ενιαυτός Κυρίου» (Λουκά: δ,19), σημαίνει εποχή του Χριστού. Ό οποίος όμως, όπως και άλλοτε έχουμε πει, δεν είναι «Κύριος» με την έννοια των αφεντάδων, που κατά δυναστεύουν και καταληστεύουν τους λαούς, αλλά ο κυβερνήτης, που υπηρετεί το λαό και θυσιάζεται γι’ αυτόν (Λουκά: κβ, 25-27).
Τις πρώτες, σχετικά με το δικό του «ενιαυτό» προγραμματικές δηλώσεις, ο Χριστός τις έκαμε ευθύς μετά τον ερχομό του στη Γη. Για την ακρίβεια, μια και αυτός ήταν νήπιο, τις προγραμματικές του δηλώσεις τις έκαμαν «αντ’ αυτού» οι άγγελοι...
Με το «δόξα εν υψίστοις Θεώ και επίγης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία». Που σημαίνει ότι το οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα, για να φέρει την ευτυχία στους ανθρώπους, πρέπει να έχει ως βασικούς άξονές του τη δόξα του Θεού και την ειρήνη. Γιατί, χωρίς Θεό κανενός είδους ειρήνη δεν πρόκειται να υπάρξει. Αφού βασική αρχή του θεϊκού πολιτεύματος είναι η δικαιοσύνη, που είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για την επικράτηση της ειρήνης. Γιατί τόσο η ειρήνη, όσο και η δικαιοσύνη δεν είναι κάποιες αμφιλεγόμενες και αλλοπρόσαλλες έννοιες, όπως τις θέλει το κατεστημένο.

 Όπως, για παράδειγμα, οι Ρωμαίοι, για τους οποίους ο Τάκιτος έλεγε ότι μιλούσαν για ειρήνη (pax romana), που όμως την εννοούσαν ως ειρήνη νεκροταφείου. Δεδομένου ότι την επέβαλλαν με τη φωτιά και το σίδηρο. Πράγμα, που ισχύει και σήμερα σχετικά με την λεγόμενη αμερικάνικη ειρήνη (pax americana). Εν ονόματι της οποίας συντελούνται φοβερές και μεγάλες παγκοσμίως καταστροφές. ¨Που ασφαλώς προκαλούν τερατογενέσεις, όπως αυτή των τζιχαντιστών της Ανατολής. Για τους οποίους η πραγματικότητα φωνάζει ότι, σε τελική ανάλυση, είναι δημιουργήματα των «τζιχαντιστών» της Δύσης. Αυτών, που κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τώρα καταστρέφουν τη Συρία. Για να επιβάλλουν καθεστώς άγριας τρομοκρατίας και ληστρικής αφαίμαξης με ολέθριες συνέπειες σε βάρος των λαών.

Τους οποίους εξαναγκάζουν να εκπατρίζονται και ν’ αναζητούν σωτηρία στην κόλαση της απονενοημένης μετανάστευσης. Γεγονός που τα εξωνημένα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ αποσιωπούν και αποκρύπτουν. Ενώ παρουσιάζουν τα εγκλήματα των δυτικών «τζιχαντιστών» σαν φαντασμαγορικά θεάματα κινηματογραφικών υπερπαραγωγών. Τα οποία συνοδεύουν με διθυραμβικές περιγραφές, προκειμένου να κάνουν επίδειξη δύναμης και να εμπνεύσουν φόβο και τρόμο στους λαούς. Ενώ παράλληλα αποκρύπτουν τις ολέθριες συνέπειες των κακουργημάτων των αρχιτεκτόνων της διαστροφής και της καταστροφής.

Κάποιος δυτικοευρωπαίος είχε πει σχετικά: «Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία της αγάπης»! Και μπαίνει το ερώτημα: Οι χριστιανοί, που έχουν τη θρησκεία της αγάπης, δεν υπερκεράζουν τους μουσουλμάνους σε μισανθρωπία και καταστροφικό μένος; Με αποτέλεσμα να γίνονται μισητότεροι και αποκρουστικότεροι από εκείνους, των οποίων η θρησκεία δεν μιλάει για αγάπη!…

Αλλά μια και μιλούμε για τη θρησκεία της αγάπης, ας δούμε πώς την παρουσιάζει ο ίδιος ο δάσκαλος της αγάπης: Πήγε, μας λέει το Ευαγγέλιο (Λουκά:δ,16-21) ένα Σάββατο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ναζαρέτ. Και, όπως το συνήθιζε επισκέφθηκε τη συναγωγή. Όπου και διάβασε στους συμπατριώτες του ένα απόσπασμα απ’ το βιβλίο του Ησαΐα, που αναφερόταν στον Μεσσία. Για να τους πει πως όσα λέει ο Ησαΐας, μετά το δικό του ερχομό (του Χριστού) θα γίνουν πραγματικότητα. Δεδομένου ότι θα επακολουθήσει η εποχή, που είναι επιθυμητή από τους ανθρώπους και αποδεκτή από το Θεό. Η εποχή κατά την οποία θα αντιμετωπιστούν οι τέσσερις μάστιγες της ανθρωπότητας: Η φτώχεια, η αρρώστια, η σκλαβιά και η αμαρτία.

Κάντε τώρα, αν θέλετε, μια σύγκριση ανάμεσα στο όραμα του Ησαΐα, που, είναι κατά κάποιον τρόπο και οι προγραμματικές δηλώσεις, που έκαμε ο ίδιος ο Χριστός, και το «δικό μας» σατανικό μνημονιακό καθεστώς. Εν ονόματι του οποίου έρχονται με ουρανομήκη ξετσιπωσιά οι αλητήριοι εκπρόσωποί του να ζητήσουν εδώ και τώρα την ψήφο μας, προκειμένου να συνεχίσουν το ολέθριο έργο τους. Μήπως διαπιστώσατε ότι θέλησαν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια; Κάθε άλλο!

Προσπάθησαν, με κάθε μέσον και τρόπο να την αυξήσουν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό και τμήμα του λαού. Πάντα για χάρη των τοκογλύφων και κάποιων ευάριθμων ντόπιων καθαρμάτων. Και βαφτίζουν τη δική τους αλητεία σε βάρος του λαού, «λιτότητα»! Μήπως άλλωστε ενδιαφέρθηκαν για την υγεία; Αφού όσοι έχουν την ατυχία να προσφεύγουν στην υγειονομική τους περίθαλψη γνωρίζουν από πρώτο χέρι το καθεστώς γενοκτονίας το οποίο έχουν επιβάλει σε κάθε περίπτωση. Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που πλάι στα νοσοκομεία που ψυχορραγούν, υψώνονται πολυτελή ιδιωτικά, σχετικά με τη υγεία, ιδρύματα θρασύτατων μνημονιακών απατεώνων.

Ιδρύματα, που προέκυψαν, προφανώς, από τη ληστρική αφαίμαξη του λαού και αποσκοπούν στην περαιτέρω ολοένα και μεγαλύτερη αφαίμαξή του. Ή μήπως δεν είναι αυτοί, που μεθοδεύουν με όλους τους δυνατούς τρόπους την πολλαπλή δουλεία σε βάρος μας. Και τι να πούμε ύστερα απ’ όλα αυτά για την αμαρτία; Και βέβαια όχι για την αμαρτία, που αναφέρεται στο «γαλατάκι» και το «λαδάκι». Αλλά τη μεγάλη αμαρτία εν ονόματι της οποίας έχει νομιμοποιηθεί το έγκλημα, σε όλες τις αισχρές και βδελυρές εκδοχές του. Ενώ έχει κηρυχθεί σε διωγμό κάθε έννοια δικαιοσύνης.

Και να που τώρα, με την αρχή του καινούργιου χρόνου, μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία, πιθανώς η τελευταία, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σωτηρία απ’ τους αναιδέστατους αρχιτέκτονες του σατανικού καθεστώτος της φτώχειας, της σκλαβιάς, της αρρώστιας και της πολλαπλής αδικίας..
Και ότι ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας είναι αυτός, που οδηγεί στον «ενιαυτό Κυρίου». Ο επιθυμητός απ’ όλους μας και αποδεκτός από το Θεό!...

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com
yfantis.ilias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative