Social Icons

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι 200 της Καισαριανής


200 Καισαριανής


Γράφει ο
Κώστας Τσάμης


Κυβέρνηση έχουμε, όπως ανακοίνωσε και το συγκρότημα Λαμπράκη, και οι ανησυχίες που μας διακατείχαν προεκλογικά έχουν πάψει πια να υπάρχουν.
Το νέο όνομα αυτής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και για πρώτη φορά αριστερής, αν μη τι άλλο, κυβέρνησης της Ελλάδας είναι εδώ ενωμένη δυνατή.
Φοβερό δίδυμο. Αχτύπητο δίδυμο. Τσίπρας – Καμμένος.
Γέρνει λιγάκι ο δεύτερος προς το λίγο περισσότερο δεξιά- σαν να ακροδεξιοφέρνει μου φαίνεται - αλλά τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή...
Παρόλο που η δεύτερη ανακοίνωση έγινε από τον Καμμένο- θέλει η θειά μου να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει- ο ορκισμένος πρωθυπουργός πια, της χώρας Α. Τσίπρας απηνής διώκτης της Μέρκελ και άλλων Ευρωπαίων αποικιοκρατών ετοιμάζει να σχηματίσει τη νέα του κυβέρνηση υπό τους ήχους του Ύμνου της 3ης Διεθνούς.
Ο πρωθυπουργός της χώρας στην παρθενική του μετεκλογική ομιλία στους πρόποδες των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν πήρε πίσω καμία από τις προεκλογικές δηλώσεις που έκανε προκειμένου να καθησυχάσει τους ανησυχούντες Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους Πορτογάλους κεφαλαιοκράτες.

Μια απ΄ αυτές ήταν ότι η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και σε άλλα διεθνή  ευαγή ιδρύματα δεν αμφισβητείται. Αυτό δα έλειπε. Ακόμα μία ήταν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει της υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε και το ευρώ. Αυτό δα έλειπε.
Μετά από όλα αυτά πήγε και απότισε φόρο τιμής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, αφήνοντας κάμποσα λουλούδια, δεν θυμάμαι χρώμα, στον τάφο των 200 εκτελεσθέντων κομμουνιστών την 1 Μάη το 1944.

Να σας ενημερώσουμε σχετικά κυρ πρωθυπουργέ: Οι 200 της Καισαριανής δεν ήταν γενικά και αόριστα αριστεροί. Ήταν κομμουνιστές κρατούμενοι της Ακροναυπλίας. Μεταξύ αυτών και ο Ναπολέων Σουκατζίδης.
Δεν θα υπήρχε πρόβλημα με αυτήν την κίνηση καθόσον οι 200 της Καισαριανής θυσιάστηκαν για του λαού μας την προκοπή. Ακόμα και αυτοί που έχουν αστική αντίληψη για την πολιτική, μπορούν και πρέπει να επισκέπτονται τον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κυρ πρωθυπουργός είναι λάγνα λάτρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου  Ε.Ε, έχει επισήμως εξισώσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό. Μα όχι μόνο αυτό αλλά έχουν καθιερώσει την 23η Αυγούστου ως ημέρα κατά των ολοκληρωτισμών! 

Να επισημάνω λοιπόν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα τιμάει με σεμνότητα την ιστορία του ελληνικού λαού, που είναι και δική του, και τη μεγαλοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους ώστε να δημιουργηθεί η μεγάλη δεκαετία με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ.
Να επισημάνω ακόμη κάτι. Η μνήμη μας είναι ζωντανή για τους 200 της Καισαριανής. Ο χώρος είναι ιερός και ως τέτοιος θα μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative