Social Icons

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μακελειό στο Παρίσι: 12 νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo


Τρεις οι δράστες, φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - «Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας - Η σατιρική εφημερίδα σατίριζε συχνά τον Μωάμεθ

Μακελειό στο Παρίσι
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση ένοπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στην καρδιά του Παρισιού, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και δέκα εργαζόμενοι στην εφημερίδα, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και οι τέσσερις σκιτσογράφοι της σατιρικής εφημερίδας, που συγκαταλέγονται στους καλύτερους της Γαλλίας...
Ειδικότερα, νεκροί είναι οι σκιτσογράφοι Cabu, Tignous and Wolinski και ο Stephane Charbonnier ή Charb, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της «Charlie Hebdo».
Το μακελειό έγινε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Οι τρεις ένοπλοι ισλαμιστές που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full-face, φορούσαν μαύρα ρούχα και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ χρειάστηκαν περίπου πέντε για να προκαλέσουν την πρωτοφανή αιματοχυσία μέσα στα γραφεία του περιοδικού.
Όπως δήλωσε η σκιτσογράφος «Coco» που εργάζεται στο «Charlie Hebdo», μέσα σε πέντε λεπτά οι δράστες προκάλεσαν αιματοχυσία. «Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά, εκδικούνται για λογαριασμό της Αλ Κάιντα», δήλωσε η Γαλλίδα σκιτσογράφος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien». 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι δράστες λίγο μετά το «χτύπημα» στα γραφεία της εφημερίδας 


«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της σατιρικής εφημερίδας. Το Παρίσι έχει κηρυχθεί σε ύψιστο συναγερμό, και συγκεκριμένα στο επίπεδο «συναγερμός για επίθεση», όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Πηγές της αστυνομίας του Παρισιού λένε ότι οι περισσότεροι νεκροί βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν άρχισαν να πυροβολούν οι δράστες ενώ κάποιοι δέχτηκαν και πυρά έξω από το κτίριο της εφημερίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo», στην καρδιά του Παρισιού, και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ και να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «εκδικούμαστε για τον προφήτη».
«Άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά», είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», πολλοί από τους δημοσιογράφους βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών και την δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση επισημαίνοντας ότι η Γαλλία είναι μία χώρα υπό απειλή. Επί τόπου μετέβη και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι τρεις ισλαμιστές δράστες του μακελειού ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που πήραν είναι βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το όχημα των δραστών βρέθηκε, μάλιστα, λίγη ώρα μετά την επίθεση, ενώ δημοσίευμα της «Le Parisien» αναφέρει ότι οι δράστες άλλαξαν αυτοκίνητο όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από περιπολικά της αστυνομίας.  
Για την ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατιώτες χτενίζουν τους δρόμους του Παρισιού για να εντοπίσουν τους δράστες αλλά κάνουν, επίσης, «φύλλο και φτερό» το μαύρο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι μαυροφορεμένοι άντρες στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με την Le Monde παιδιά απομακρύνονται από όλα τα σχολεία του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού και υπάρχει εκτεταμένη αστυνομική παρουσία σε όλο το βορειοδυτικό Παρίσι.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative