Social Icons

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή το νέο τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας


ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Δελτίο Τύπου)

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή το νέο τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας και στοίχισε τη ζωή στον 49χρονο οικογενειάρχη συνάδελφο Χρήστο Ανεστιάδη, θεωρεί πως ήρθε επιτέλους η ώρα, ο κος Μάνεσης να αναλογισθεί με περισσότερη υπευθυνότητα την έννοια της λέξεως «άνθρωπος» και να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες του...
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ
Το νέο αυτό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο. Αντίθετα, έρχεται να προστεθεί -και μάλιστα με τραγικό ξανά τρόπο- σε μια σωρεία δυστυχημάτων από την αρχή λειτουργίας της συγκεκριμένης βιομηχανίας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή ισάριθμων (επτά) συναδέλφων! 

Όπως και τις άλλες φορές, έτσι και τώρα, οι υπεύθυνοι της Εταιρίας θα αρκεσθούν να εκφράσουν τη λύπη τους, ίσως ίσως και να ξαναψελλίσουν τα γνωστά, περί… αναγκαιότητας λήψης μέτρων προστασίας, στο εργοστάσιο. Λόγια, που τους εκθέτουν, όμως, ανεπανόρθωτα, καθώς οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι είναι που, με γνώμονα τα μεγαλύτερα κέρδη τους, έχουν εντατικοποιήσει την εργασία στη Χαλυβουργία, έχουν κάνει απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας, κι έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση το προσωπικό τους, αλλεπάλληλες φορές αξιώνοντας τις περικοπές των μισθών τους.
Τα απανωτά δυστυχήματα στη Χαλυβουργία, όσο και αν κάποιοι περιμένουν ξανά τον χρόνο να σβήσει και το νέο αυτό περιστατικό του θανάτου από τις μνήμες των συγγενών και των έντρομων συναδέλφων του Χρήστου Ανεστιάδη, για να συνεχισθεί και πάλι απρόσκοπτα η παραγωγή, έχουν τον ηθικό αυτουργό τους!


Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, δεν αρκείται στην έκφραση απλών συλλυπητηρίων προς τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.


Μαζί με την αξίωση για άμεση διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στον θάνατο τον συνάδελφο και άφησαν ορφανά τα παιδιά του, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο «κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι». Η αυτονόητη στήριξη του απεργιακού αγώνα που ξεκινάει το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία (επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες) συνοδεύεται και από την απαίτηση του Δ.Σ. του ΕΚΒ να πληρώσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι που ευθύνονται για τους φόνους αυτούς!


Γιατί, υπό τις συνθήκες των στυγνών εργασιακών και οικονομικών αξιώσεων της Χαλυβουργίας, τέτοια μαύρα περιστατικά αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν!


Εργατικό κέντρο Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative