Social Icons

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δυνάστες και άφρονες…


η παραβολή του άφρονος πλουσίου
Το Ευαγγέλιο του Χριστού φωνάζει στους δυνάστες και τοκογλύφους όλων των εποχών ότι, στην επιεικέστερη περίπτωση, είναι άφρονες.
Γιατί ο πλούτος και η δύναμη την οποία κατέχουν είναι παροδική. Αφού, σε τελική ανάλυση, κι αυτοί οι ίδιοι, όπως και όλοι οι άνθρωποι , είναι παροδικοί...
Γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν πολλαπλάσια απ’ τους άλλους ανθρώπους, αλλά δεν διαθέτουν ούτε πολλαπλάσια στομάχια, για να θρέψουν ούτε πολλαπλάσια σώματα, για να ντύσουν, αλλά ούτε και πολλαπλάσια χρόνια ζωής. Και συνεπώς η απληστία τους και η υβριστική συμπεριφορά τους απέναντι στο λαό συνιστά μέγιστη αφροσύνη.
Σχετική με το θέμα αυτό είναι η παραβολή του άφρονος πλουσίου (Λουκά: ΙΒ: 16-21), που θ’ ακούσουμε την Κυριακή στις εκκλησιές. Η ηλεκτρονική της διεύθυνση στη σειρά των «απαγορευμένων κηρυγμάτων είναι:

Πριν όμως απ’ την Κυριακή του άφρονος πλουσίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Παναγίας, που κατά την ταπεινή μου γνώμη συμβολίζουν τον φωτισμό της Παναγίας απ’ το Άγιο Πνεύμα σχετικά με το μυστήριο του κόσμου και της ύπαρξης, αλλά και τα κοινωνικά δεδομένα όλων των εποχών , όπως λέγεται και στο κήρυγμα
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού κηρύγματος είναι:

Εξάλλου η ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των μέχρι τώρα δημοσιευμένων, στη σειρά των απαγορευμένων κηρυγμάτων μου είναι:

https://www.youtube.com/channel/UCNoHI5MVnPZbqszIfoqBozg

Ευχαριστώ για την ακρόαση.
παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com

yfantis.ilias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative