Social Icons

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Οδηγούμε στο νέο δρόμο στο «πέταλο» του Μαλιακού


Πέταλο Μαλιακού
Ένα από τα χειρότερα και πιο ανασφαλή τμήματα του ελληνικού εθνικού οδικού δικτύου, το γνωστό «πέταλο του Μαλιακού», θα πάψει σύντομα να είναι ένας εφιάλτης για τους οδηγούς που κινούνται στην κεντρική Ελλάδα. Η κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Σκάρφεια-Ράχες, που παρακάμπτει τη Στυλίδα και τον Καραβόμυλο, έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, όπως διαπιστώσαμε σε επιτόπια επίσκεψη με αφορμή την εκδήλωση για το «Αυτοκίνητο του 2015» στη Στυλίδα, και σύντομα αρχίζουν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στην κυκλοφορία...
Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν με τα υποψήφια για το φετινό βραβείο αυτοκίνητα το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου και να διαπιστώσουν στην πράξη την ολοκλήρωση του έργου και την ποιότητά του.

Η σημαντική συνεισφορά των αυτοκινητοδρόμων που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, είναι αναμφισβήτητη. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ορισμένα τμήματα των παλαιών εθνικών οδών που αποτελούν πραγματικό εφιάλτη για τους οδηγούς, αφού ο εκσυγχρονισμός τους έχει καθυστερήσει σημαντικά και τα ατυχήματα που γίνονται εκεί είναι πάρα πολλά. Ένα από αυτά είναι το γνωστό «πέταλο του Μαλιακού» στην κεντρική Ελλάδα, που εκτός της επικινδυνότητάς του, αποτελεί και σημείο επιβράδυνσης της κυκλοφορίας για όσους κινούνται από τη νότια Ελλάδα προς το Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα από τα τμήματα των νέων αυτοκινητοδρόμων η κατασκευή των οποίων σταμάτησε με την οικονομική κρίση και συνεχίστηκε μόλις πρόσφατα.

Αυτό το πρόβλημα φτάνει πλέον στο τέλος του, καθώς η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος του αυτοκινητόδρομου έχει πλέον ολοκληρωθεί, όπως διαπιστώσαμε σε επιτόπια επίσκεψη μετά από συνεννόηση με την Kεντρική Oδό (τον παραχωρησιούχο o οποίος θα λειτουργεί τον αυτοκινητόδρομο), τον ανάδοχο του έργου και τις αρμόδιες κρατικές αρχές που παρακολουθούν και ελέγχουν την κατασκευή του. Η επίσκεψή μας έγινε με την ευκαιρία της ψηφοφορίας για την επιλογή της τελικής δεκάδας για το «Αυτοκίνητο του 2015», σε μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο της Στυλίδας. Στη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τα υποψήφια αυτοκίνητα του φετινού θεσμού στον νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ένα πραγματικά εντυπωσιακό έργο σύγχρονων προδιαγραφών με σήραγγες και γέφυρες (σαν μια μικρογραφία της Εγνατίας Οδού), με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, που παρακάμπτει τις κατοικημένες περιοχές από τις οποίες περνάει ο υπάρχων δρόμος και θα προσφέρει ταχύτερη μετακίνηση με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, έχει ξεκινήσει πλέον η διαδικασία παραλαβής του έργου και σύντομα, όταν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί, θα αποδοθεί στον παραχωρησιούχο για να αποδοθεί στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτό είναι πλέον θέμα εβδομάδων και η παράδοση στον παραχωρησιούχο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα στον πρώτο μήνα του νέου χρόνου. Αυτό είναι φυσικά ένα πολύ μικρό κομμάτι της ευθύνης της «Κεντρικής Οδού», το μεγάλο στοίχημα της οποίας είναι η κατασκευή και απόδοση στην κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος που θα διασχίζει το θεσσαλικό κάμπο και θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία οδό. Ένα τεράστιο έργο 174 χιλιομέτρων με 15 κόμβους, 7 διπλές σήραγγες και 30 γέφυρες μεγαλύτερες των 50 μ., που θα αλλάξει τα δεδομένα μετακίνησης στη Θεσσαλία, θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συντομεύσει σημαντικά την επικοινωνία της νότιας Ελλάδας με την βόρεια.

Πάνος Φιλιππακόπουλος

http://www.auto-internet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative