Social Icons

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Λαμιέων για το 2015


Λαϊκή Συσπείρωση
Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Λαμιέων για το 2015

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 από την Πλειοψηφία του Δήμου Λαμιέων. Η Λαϊκή Συσπείρωση, προς ενημέρωση των δημοτών, σημειώνει τα παρακάτω:

Τυπικά – λογιστικά τα ποσά και οι πίνακες των έργων για το 2015 είναι εντάξει. Συντάχτηκαν στη λογική της χρόνιας πολιτικής περικοπών(-67%) της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Διοίκηση. Λείπει μια εισηγητική έκθεση που θα αιτιολογούσε τις επιλογές, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και τις ιεραρχήσεις που έγιναν...
Α. Το συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε είναι εναρμονισμένο πλήρως στον προϋπολογισμό του Δήμου, που φτιάχτηκε κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη» του Παρατηρητηρίου και της κυβέρνησης.
Είναι προσαρμοσμένος στη λειψή χρηματοδότηση, που τάχα είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, την οποία, παρ’ ότι τη δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, την πληρώνει ο λαός.

Δεν γίνεται καμιά αναφορά σε αυτό, ούτε εκφράζεται και κάποια διάθεση ουσιαστικής αντίστασης και διεκδικήσεων.
Η πλειοψηφία «διαγράφει» αβασάνιστα δις ευρώ που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πολλά χρόνια πριν την κρίση, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε ΚΕΔΚΕ, παρακρατούν από τη λεγόμενη Αυτοδιοίκηση και τα δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες. Εναρμονίζεται, έτσι, πλήρως, με τις ανάγκες του κεφαλαίου, τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Είναι ολοφάνερο πως με γνώμονα τη στήριξη αυτών των πολιτικών συντάχθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί πρόγραμμα μεγάλης λιτότητας, φτωχό και αναντίστοιχο των προβλημάτων της πόλης και των αναγκών του λαού.

Β. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν σε πολλές περιοχές του καλλικρατικού δήμου Λαμιέων.
Περιοχές της υπαίθρου και συνοικισμοί της πόλης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ύδρευσης, οδοποιίας, δημοτικού φωτισμού και αποκομιδής απορριμμάτων, συγκοινωνίας. Έχουν ανάγκες αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, έργων αποχέτευσης, συντήρησης και επέκτασης του πράσινου και των χώρων παιδικής αναψυχής.

Περιοχές ενταγμένες στο σχέδιο πόλης ή σε άμεση επαφή με αυτό στερούνται έργων υποδομής που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφέρει.
Όλα αυτά που χρειάζονται θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τους πίνακες αναγκαίων έργων. Αλλά «μπαίνουν στο ψυγείο». Δεν αποτελούν για τη δημοτική αρχή αντικείμενο διεκδίκησης, αφού πολιτικά συμφωνεί με τη θυσία του λαού για να ξεπεράσει την κρίση του το κεφάλαιο.
Καταδικάζει στην καθυστέρηση και στην όξυνση των προβλημάτων αρκετές περιοχές του Δήμου Λαμιέων.

Γ. Λείπουν επίσης από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και ορισμένες πρωτοβουλίες που θα ενίσχυαν την παραγωγική δραστηριότητα στην πόλη της Λαμίας, μιας και έχει μεγάλες εκτάσεις για αγροτική καλλιέργεια, χώρους για κτηνοτροφία.
Παρμένη ακλόνητη η λογική ιδιωτικοποίησης και συμβάσεων παραχώρησης, για τις ιαματικές πηγές και το αεροδρόμιο. Για τη βιομηχανική περιοχή και το βιοτεχνικό πάρκο.
Αποφεύγονται πρωτοβουλίες για μια ουσιαστική και μεγάλη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Για ειδικές παρεμβάσεις σε ιστορικά μνημεία που διαθέτει ο Δήμος μας.
Αφήνεται απ’ έξω η αξιοποίηση της θετικής εμπειρίας από την ΔΕΥΑΛ, που την βρίσκουμε εξαιρετικά προχωρημένη σε σχέδια μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Δεν αναφέρεται καθόλου η ανάγκη βρεφονηπιακών σταθμών για να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και να προσφέρουν δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες.
Δεν περιέχεται κάτι σημαντικό για την πορεία του αποχετευτικού, την αγροτική οδοποιία και τη διαχείριση των δεκάδων χειμάρρων γύρω από την πόλη.
Κατά την γνώμη μας το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει το στοιχείο της προοπτικής. Δεν αντιμετωπίζει το μέλλον τολμηρά, με σχέδια και ενδεχόμενα μελέτες που θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν τη Λαμία και ολόκληρο το Δήμο.

Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα του 2015 καταρρίπτουν μεγαλοπρεπώς τις προεκλογικές και μετεκλογικές κορώνες για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού του Δημάρχου. Η πράξη δείχνει ότι οι «ανεξάρτητοι» είναι βαθιά εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και την προωθούν. Ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας είναι. Αυτόν πετσοκόβουν για να περισσέψουν χρήματα για τους ξένους και ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες.

ΛΑΜΙΑ   24/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative