Social Icons

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΜΙΑΣ-ΦΡΑΤΖΗ


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΜΙΑΣ-ΦΡΑΤΖΗ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΝΕΛ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΜΕ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΦΡΑΤΖΗ...
«ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει Φθιώτιδα και Ευρυτανία υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία, κατέθεσε πολύ σημαντική Ερώτηση για λογαριασμό της Πολιτευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Φθιώτιδας και μέλους του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Βασιλικής Δημητράντζου, που αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου Λαμίας – Φρατζή.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΜΙΑΣ – ΦΡΑΤΖΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΔΡΟΣΩΛΗΝΩΝ.

κ.Υπουργέ,
Σας κοινοποιώ την επιστολή της Πολιτευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Φθιώτιδας και μέλους του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Βασιλικής Δημητράντζου, έτσι όπως μου εστάλη στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία αφορά στην απαράδεκτη και ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου Λαμίας – Φρατζή, λόγω μη ολοκλήρωσης έργων τοποθέτησης υδροσωλήνων, γεγονός που θέτει σε καθημερινό κίνδυνο την ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Διαπιστώνεται περίτρανα, ότι οι «μισές δουλειές» στις οποίες επιδίδεστε, είναι ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για τους συμπολίτες μας. Εξάλλου, το «ασφαλές οδικό δίκτυο» και η «αποκατάσταση βατότητας» δρόμων – πράγματα αυτονόητα – είναι… άγνωστες έννοιες για την μνημονιακή συγκυβέρνηση!

Μετά την ανάγνωση της επιστολής, ουδεμία άγνοια και αδράνεια δεν θα δικαιολογηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: «ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΜΙΑΣ-ΦΡΑΤΖΗ».

Εδώ και 4 μήνες περίπου από το ύψος των φωτεινών σηματοδοτών στις οδούς Φραντζή, Ναυπάκτου και Μητροπολίτη Δαμασκηνού, προς τη Νότια πλευρά της Λαμίας, επί της οδού Φραντζή που οδηγεί ως ο μόνος δρόμος στο τοπικό διαμέρισμα Φραντζή αλλά και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα όπως στο Γοργοπόταμο και τα Αλεπόσπιτα, ξεκίνησαν εργασίες για να πραγματοποιηθεί τοποθέτηση υδροσωλήνων, μέσω των οποίων θα μεταφέρεται νερό από τις πηγές του Γοργοποτάμου προς ορισμένα σημεία της πόλης της Λαμίας.

Οι σωλήνες αυτές μεταφοράς νερού τοποθετούνται επί της πορείας του οδικού δικτύου της οδού Φραντζή, αφού αφαιρεθεί το ασφαλτόστρωμα και ανοιχτούν τομές κατά μήκος όλου του οδοστρώματος.
Οι τομές εκσκαφής και οι επιχωματώσεις που έχουν γίνει κατά μήκος της οδού, αφορούν μήκος οδοστρώματος 3 χιλιομέτρων και ως σήμερα παραμένουν σκεπασμένες πρόχειρα με χώμα και χαλίκια και με «λακκούβες» σε σημεία τους, ενώ δεν είναι σε μία ευθεία με τον υπόλοιπο δρόμο που καλύπτεται από άσφαλτο.

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλα σημεία της πόλης από άλλα έργα. Το έργο της τοποθέτησης των υδροσωλήνων στο κομμάτι αυτό του δρόμου σημειώνω, ότι έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, όπως με πληροφόρησαν.

Η ολισθηρότητα και η ακαταλληλότητα του οδοστρώματος στα 3 αυτά χιλιόμετρα της οδού Φραντζή αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο τραυματισμών ως και υλικών ζημιών οχημάτων, σε μία οδό όπου ήδη έχουν συμβεί στο παρελθόν αρκετά λόγω και της στενότητάς της.
Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή ζημιές και δεδομένου, ότι ο δρόμος αφενός μεν περιήλθε σε άθλια κατάσταση, αφετέρου παράλληλα δεν φωτίζεται επαρκώς, καθίσταται ειδικά τις βραδινές ώρες άκρως επικίνδυνη η οδήγηση για κάθε οδηγό και μάλιστα κυρίως όταν δύο οχήματα συναντώνται κινούμενα αντίθετα, ποιος θα φέρει την ευθύνη αρμοδίως που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των προαναφερομένων λόγων;

Τις ζημιές επί των οχημάτων που υφίστανται βλάβες από την άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος, τα χτυπούν χαλίκια, φθείρονται τα ελαστικά κ.λπ. επί τόσους μήνες τώρα ποιος θα τις αποζημιώσει;
Άγνωστο δε παραμένει σε εμάς, αν η σύμβαση των εμπλεκομένων μερών προβλέπει τμηματική ασφαλτόστρωση ή μετά την αποπεράτωση του έργου, του οποίου το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης παραμένει επίσης άγνωστο!!!

Δεδομένου, ότι η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώθηκε και τα έργα δύσκολα πραγματοποιούνται από εδώ και πέρα, λόγω της ακαταλληλότητας του καιρού, η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη για την παράταση, ίσως επί χρόνων, της ταλαιπωρίας τους, αφού είναι συνηθισμένοι σε έργα που ξεκινούν προεκλογικά αλλά δεν ολοκληρώνονται ποτέ και καταλήγουν να είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι εφιάλτες τους!!!

Βασιλική Δημητράντζου»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:


1) Πότε προβλέπεται να γίνει ασφαλτόστρωση στον εν λόγω δρόμο και πότε υποχρεούται ο ανάδοχος να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο στο έργο αυτό;
2) Είναι ή όχι ανήκουστο και επικίνδυνο, ενώ ολοκληρώνεται το έργο ανά χιλιόμετρο, να μένει το οδόστρωμα με χώμα, χαλίκια και συχνά με «λακκούβες» για μήνες ατελείωτο και επικίνδυνο;;;!!!
3) Δεσμεύεται (και αν όχι γιατί) ο ανάδοχος να πραγματοποιήσει άμεσα την ασφαλτόστρωση στα κομμάτια, όπου το έργο ύδρευσης ολοκληρώνεται;
4) Θα μεριμνήσετε άμεσα να ασχοληθείτε, ως νόμιμα οφείλετε, με το πρόβλημα των κατοίκων, πριν θρηνήσουμε θύματα και υποστεί περαιτέρω βλάβη η ψυχική κ.λπ. υγεία των κατοίκων, με τη χρήση τόσο επικίνδυνου δρόμου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative