Social Icons

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κύκλωμα εκβίαζε ανήλικες με γυμνές φωτογραφίες - Σύλληψη και στη Φθιώτιδα


- Μεταξύ των συλληφθέντων στο πορνογραφικό κύκλωμα ήταν και ένας ανήλικος 16 ετών
- Τα νεαρά κορίτσια είχαν πέσει θύματα μέσα από τα social media
- Στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες των γυμνών κοριτσιών

Μια καλοστημένη επιχείρηση εκβιασμού είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για νεαρά ανήλικα κορίτσια που είχαν ως όνειρο να κάνουν μία καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ....
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν δύο ενήλικοι 36 και 18 ετών, αλλά και ένας ανήλικος και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα τρία άτομα 47, 20 και 19 ετών, και ένας 22χρονος αλλοδαπός.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από στοχευμένες έρευνες όλο τον Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, τη Λακωνία και το Αγρίνιο.

Πώς έφτασαν όμως οι αρχές σε αυτό το κύκλωμα. Όλα έγιναν μετά από καταγγελία ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο αποπλανήθηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής.
Πιο συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι που είχε όνειρο να ασχοληθεί με τον λαμπερό κόσμο της showbiz και του μόντελινγκ, έπεσε θύμα των επιτήδειων, οι οποίοι της εξήγησαν πως για να την βοηθήσουν θα πρέπει να τους στείλει φωτογραφίες όπου εκείνη θα εμφανίζεται γυμνή.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, το νεαρό κορίτσι δεν ήταν το μοναδικό θύμα. Δεκάδες κορίτσια σε πολλές περιοχές της χώρας είχαν πέσει θύματα, με αποτέλεσμα οι απατεώνες να έχουν στη διάθεσή τους πολλές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο ανήλικων κοριτσιών.
Αμέσως για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες έδωσαν εντολή για άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ενώ σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια στις παραπάνω περιοχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός δίσκος, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο φορητοί υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα μνήμης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 και στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative