Social Icons

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

«Πνίγηκε» η Αττική – Εικόνες καταστροφής & «πυρά» πολιτών κατά Ντινόπουλου, Δούρου και δημάρχων


Ευθύνες από τους αιρετούς (δημάρχους και περιφερειάρχη) αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο αναζητούν οι πολίτες για τα πολλά προβλήματα έφερε για άλλη μια φορά στην Αττική η βροχή.

Στη Νίκαια, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν...
Ανάλογες ζημιές υπήρξαν και στον Πειραιά, ενώ σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και σε αρκετές περιοχές των δυτικών προαστίων όπως το Περιστέρι και το Ίλιον, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Ως το απόγευμα της Παρασκευής η Πυροσβεστική είχε δεχτεί περισσότερες από 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στη λεωφόρο Θηβών συσσωρεύτηκαν νερά με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου από την κυκλοφοριακή συμφόρηση με τους οδηγούς να προσπαθούν επί ώρες να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Στο Ίλιον σε διώροφο πάρκινγκ σουπερμάρκετ που είχε πλημμυρίσει, είχαν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα. Ακόμα ένα όχημα της Πυροσβεστικής βρέθηκε στο ΤΕΙ Αιγάλεω, καθώς υπήρξε κλήση για πλημμυρισμένο υπόγειο.

Και στο Μενίδι η λεωφόρος Πάρνηθος μετατράπηκε σε ποτάμι, με τη στάθμη των νερών ανέρχεται σε 5-10 εκατοστά. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στους γειτονικούς δρόμους, ενώ ένα δέντρο που έπεσε από τον αέρα, έκοψε την κυκλοφορία, αλλά ευτυχώς, δεν τραυμάτισε πεζό ή οδηγό αυτοκινήτου.

Οι πολίτες ζητούν ευθύνες από τους δημάρχους - Επιστρέφει ο Σαμαράς

Με τους δημάρχους τα «έβαλαν» οι κάτοικοι των δήμων της Αττικής για τις καταστροφές που έφερε η νεροποντή. Τα βουλωμένα φρεάτια προκάλεσαν εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Περιστέρι, Ίλιον, Νίκαια, Πειραιά, Κερατσίνι – Δραπετσώνα και σε πολλές άλλες περιοχές των δυτικής Αττικής. Οι ίδιοι οι αιρετοί σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για τόνους νερού που έπεσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν ήταν λόγω των βουλωμένων φρεατίων.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ιδιαίτερα εκνευρισμένος για την κατάσταση και για την «συμπεριφορά» κάποιων δημάρχων. Επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι για να προεδρεύσει στη σύσκεψη όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση από τις σημερινές πλημμύρες σε περιοχές της Αττικής, αλλά και τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη νεροποντή.

Τα «άκουσαν Δούρου και Ντινόπουλος


Στην Παλαιά Κοκκινιά βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και δέχτηκε έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες. Η κ. Δούρου είπε ότι «αυτή την ώρα περιττεύουν οι κριτικές… και πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα», ενώ κάλεσε όποιους πολίτες έχουν πρόβλημα με τις οικίες τους να φιλοξενηθούν σε κτήρια της Περιφέρειας. Παράλληλα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν σε συνεχείς επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων και καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων στους δήμους Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών και Ιλίου.  Παράλληλα ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές. Οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο. Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».

Την ίδια αντιμετώπιση είχε από τους πολίτες του Περιστερίου το οποίο επισκέφθηκε, όπως είπε, κατ” εντολήν του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Εξαγριωμένοι πολίτες τον αποδοκίμασαν τονίζοντας του τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως υποστήριξαν, «κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια. Με τι άντερα ήρθατε; Έχετε τσίπα;  Ήρθες εδώ να πάρεις σταυρούς;», ήταν το ερώτημα που του έθεσαν οι πολίτες. Ο ίδιος ο υπουργός μίλησε για σπίτια που κτίσθηκαν πάνω σε μπαζωμένα ρέματα και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative