Social Icons

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Ψηφίστηκε επί της αρχής η ενσωμάτωση της επικίνδυνης θεωρίας «των άκρων

Τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος των λαών ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ψηφίστηκε χτες το απόγευμα επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τη ΔΗΜΑΡ, στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο φέρει τον τίτλο «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)»...
Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως επιβεβαιώνεται από τον τίτλο του ακόμα, η κυβέρνηση ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή των ανιστόρητων και αντιεπιστημονικών θεωριών των «άκρων», για την ποινικοποίηση της ταξικής πάλης, για την ποινικοποίηση, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας,«του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει, αν το αποφασίσει, έναν διαφορετικό δρόμο οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης». Ο Γ. Γκιόκας έκανε εξαρχής καθαρό ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνει το βάρβαρο πλαίσιο της ΕΕ αποσιωπήθηκε πλήρως από όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέφερε λέξη για την απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ. Επικέντρωσε την προσοχή του στις ελλείψεις του νομοσχεδίου και στην ποινικοποίηση του λόγου, ενώ στο τέλος ψήφισε «παρών». Κατά ψήφισαν ΑΝΕΛ και ΧΑ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, διανθισμένη με εθνικιστικές κορόνες και αποκρύβοντας πλήρως ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης, για να κάμψει τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, ανακοίνωσε αλλαγές που προβλέπουν ότι εκτός από το Ολοκαύτωμα θα τιμωρείται πλέον όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή (Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών κ.λπ.) και όποιος μπορεί να προκαλέσει διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Νομοσχέδιο ενσωμάτωσης του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ

Όπως ανέφερε ο Γ. Γκιόκας, η αντιδραστική απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ ενσωματώνεται κυρίως στο άρθρο 2, το οποίο περιέχει τις γενικότητες «εγκλήματα πολέμου», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «γενοκτονίες». Σημείωσε ότι η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία - αν και μπορεί να ήθελε κάποιες βελτιώσεις - ήταν επαρκής. Είχε διαμορφωθεί από το 1979 και το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε «είχε να κάνει με την πολιτική βούληση, είχε να κάνει με συγκεκριμένες ευθύνες στα πλαίσια του κρατικού μηχανισμού και της Δικαιοσύνης που δρα σ' ένα προκαθορισμένο περιβάλλον. Είχε να κάνει με ζητήματα ανοχής απέναντι στην έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Είχε να κάνει και με τις διασυνδέσεις του φασισμού, της οργανωμένης έκφρασής του, της Χρυσής Αυγής, με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, με την ενθάρρυνση ρατσιστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

 Άρα, πίσω από τη συζήτηση και τα μεγάλα λόγια υπάρχει μια τεράστια υποκρισία. Και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο ναζισμός αξιοποιήθηκε από το σύστημα το προηγούμενο διάστημα για τον αποπροσανατολισμό, για τον εγκλωβισμό. Και σήμερα με τη δήθεν αντιμετώπισή του - και με το σημερινό νομοσχέδιο - αξιοποιείται ξανά για να καλλιεργηθούν λογικές άκρων, για να γίνουν γενικεύσεις και ταυτίσεις και να συνδεθεί η εγκληματική δράση του ναζισμού της Χρυσής Αυγής με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο είναι καθαρά υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να προσαρμόσει τη νομοθεσία της με βάση αυτή της ΕΕ, ναι ή όχι; Γιατί κανένας δεν μιλάει για την ΕΕ εκτός ΚΚΕ και όλοι αναλώνονται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις; Θέλετε να κρύψετε πού στοχεύει η ΕΕ; (...) Είναι υποκρισία η συζήτηση που γίνεται εδώ και όλη η αντιπαράθεση. Το νομοσχέδιο δεν έρχεται για να βελτιώσει τη νομοθεσία, αλλά για να ενσωματώσει την απόφαση της ΕΕ».

Ο Θ. Παφίλης ανέφερε τις ευθύνες των κυβερνήσεων, παρά το νομοθετικό πλαίσιο, για την ενθάρρυνση του ρατσισμού και του ναζισμού. Τόνισε ότι φασισμός και ρατσισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, κατέθεσε ιστορικά γεγονότα που αφορούν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία με απόφαση του μεγάλου κεφαλαίου της Γερμανίας, και τη στήριξή του από αμερικανικά μονοπώλια, αναδεικνύοντας ότι η θεωρία «του επιστημονικού σοσιαλισμού, ο κομμουνισμός από τη φύση του είναι ριζικά αντίθετος στο διαχωρισμό των ανθρώπων, ανάλογα με το έθνος, τη φυλή, το χρώμα».

Ειδικά για την ΕΕ ανέφερε ότι προβάλλει τη θεωρία των «άκρων» για να εξισώσει το φασισμό με τον κομμουνισμό, να «εξισώσει το θύτη με τα θύματα, το σκοταδισμό με ό,τι πιο προοδευτικό, παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα, γνώρισε η ανθρωπότητα. Και το κάνει σκόπιμα και είναι λογικό», γιατί λειτουργεί ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Το πλαίσιο της ΕΕ θέλει να ποινικοποιήσει, σε τελευταία ανάλυση, την ιδεολογία όχι του φασισμού γιατί αν ήταν διαφορετικά δεν θα πήγαινε στην Ουκρανία που συμμετέχουν οι φασίστες στην κυβέρνηση, ούτε θα χρηματοδοτούσαν σκοταδιστικές οργανώσεις», όπως οι «τζιχαντιστές».

«Ποιος θα αποφασίσει, σημείωσε, τι είναι γενοκτονία και έγκλημα της ανθρωπότητας, όταν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αντί να καταδικαστεί το ΝΑΤΟ για εγκλήματα κατά της Γιουγκοσλαβίας καταδικάστηκε ο Μιλόσεβιτς, ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες μπορεί να είχε. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και γι' αυτό δεν το δεχόμαστε».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative