Social Icons

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ


Η πρώτη απόλυση οδηγού - εργαζόμενου, με βάση το νέο Προεδρικό Διάταγμα 94/2014, σημειώθηκε την Παρασκευή 29 Αυγούστου στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Ο οδηγός έχει ως άμεσο εργοδότη ιδιοκτήτη λεωφορείου ο οποίος αξιοποίησε το Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου και επιτρέπει τις απολύσεις με μια απλή καταγγελία σύμβασης.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από αυτό, οι οδηγοί που έχουν ως άμεσο εργοδότη τους ιδιοκτήτες λεωφορείων, όπως και το σύνολο του προσωπικού στα ΚΤΕΛ, καλύπτονταν, έστω και...
τυπικά, από το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, που επέβαλλε συγκεκριμένη διαδικασία και λόγους για τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να απολυθεί.

Ο ιδιοκτήτης που έκανε την απόλυση αξιοποίησε και τον αντεργατικό νόμο 4093/2012, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μείωσε το κόστος των απολύσεων.
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος, που εργάζεται πάνω από 14 χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ειδοποιήθηκε ότι θα απολυθεί σε τέσσερις μήνες, στα τέλη Δεκέμβρη, και έτσι θα πάρει τη μισή αποζημίωση!

Σημειώνουμε πως το Προεδρικό Διάταγμα, διευκολύνοντας τις απολύσεις των οδηγών που έχουν ως άμεσο εργοδότη τον ιδιοκτήτη λεωφορείου, ανοίγει το δρόμο για να επικρατήσει ανάλογο καθεστώς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ. Η διευκόλυνση των απολύσεων επιτρέπει στους εργοδότες να αντικαταστήσουν το υπάρχον προσωπικό με άλλο φτηνότερο.

Στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, όπου έγινε η συγκεκριμένη απόλυση, αυτήν τη στιγμή δουλεύουν περίπου 60 οδηγοί με άμεσο εργοδότη ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να πεταχτούν στο δρόμο.
Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Νομού Μεσσηνίας και άλλοι ιδιοκτήτες μιλούν για απολύσεις.

902.gr

Μεσσηνία: Αντιδράσεις για την απόλυση οδηγού στο ΚΤΕΛ

Από τη στάση εργασίας στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας την Κυριακή 31 Αυγούστου
Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ πραγματοποίησε στάση εργασίας την Κυριακή 31 Αυγούστου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι ταξικές δυνάμεις.
Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με αφορμή την πρώτη πανελλαδική απόλυση οδηγού με το Προεδρικό διάταγμα 94/13-8-2014, που προβλέπει αναιτιολόγητη απόλυση με προειδοποίηση, καταβάλλοντας το 50% της αποζημίωσης, εξέφρασαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ τονίζει:


«Στο κενό πέφτει η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες, με υποσχέσεις περί "χαλάρωσης" των επώδυνων μέτρων, αλλά και η επιχείρηση άλλων πολιτικών δυνάμεων, ώστε να παγιδεύσουν το λαϊκό κίνημα, παραπέμποντας τη λύση των προβλημάτων στις επόμενες κάλπες και καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης.

Η απόλυση του εργαζόμενου οδηγού στο ΚΤΕΛ της Μεσσηνίας δυστυχώς μας δικαιώνει και μας υπενθυμίζει ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι (με επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΜΑΑΣΤΡΙΧ) είναι και εδώ και θα παραμείνουν για να εφαρμοστούν.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει μόνο μία διέξοδο.

Με την αυτοτελή οργάνωση των δικών του ταξικών αγώνων, την πλατιά ενότητα της εργατικής τάξης και τη Λαϊκή Συμμαχία, να περάσει στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να παλέψει για ριζικές ανατροπές.

ΥΓ. Είναι η πρώτη πανελλαδική απόλυση οδηγού σε ΚΤΕΛ, που έρχεται να εφαρμόσει το Προεδρικό διάταγμα 94/13-8-2014 και πού προβλέπει αναιτιολόγητη απόλυση με προειδοποίηση, καταβάλλοντας το 50% της αποζημίωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative