Social Icons

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρου Διαμαντάρα προς υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κο Ι. Βρούτση


Προς
Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
κο Ι. Βρούτση

Κε Υπουργέ,

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της χώρας μας από την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, την κατακόρυφη πτώση του τζίρου καθώς και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, είναι ολοφάνερη και έχει αφήσει τα σημάδια της σε κάθε τοπική κοινωνία & οικονομία...
Η κατάσταση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει επιδεινωθεί και η ανεργία εξαπλώνεται σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Οι αντοχές όλων μας πλέον έχουν εξαντληθεί.
Και ενώ όλα αυτά τα γνωρίζετε, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί πολιτική διώξεων μέσα από τα ειδοποιητήρια των ΚΕΑΟ που στέλνονται σε χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες που ζουν σε απόγνωση, μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Άραγε με ποιο ηθικό αλλά και νομικό (εδώ και καιρό έχουν δημοσιοποιηθεί γνωμοδοτήσεις και εκκρεμούν προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα της ποινικοποίησης των οφειλών στο ταμείο) έρεισμα ζητάτε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμη και της μοναδικής κατοικίας συναδέλφων, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές;

Ουσιαστικά τους καθιστάτε ανενεργούς για πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους – (ποια πιο σκληρή τιμωρία στους συνανθρώπους μας;)
Με τις επικρατούσες συνθήκες, έχει χαθεί και η ελπίδα σε μία αξιοπρεπή σύνταξη. Επιπλέον, η αναντιστοιχία των υψηλών εισφορών με το εισόδημα, που κακώς διατηρεί το ταμείο μέχρι σήμερα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα ακόμα και στη ρευστότητα του ίδιου του ταμείου.

Κατά καιρούς, τα Επιμελητήρια, η ΕΣΕΕ & η ΓΣΕΒΕΕ, έχουν αποστείλει κοινές προτάσεις τόσο στο Υπουργείο όσο και στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ που προφανώς δεν εισακούσθηκαν ποτέ στους σχεδιασμούς σας. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί πολλές ατομικές ειδοποιήσεις υπό τη μορφή τελεσιγράφου για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων γι αυτούς που χρωστούν στον ΟΑΕΕ, κάτι το οποίο κρίνεται απαράδεκτο και απάνθρωπο. Επιτέλους πρέπει να κατανοήσετε ότι ο επιχειρηματίας αδυνατεί να πληρώσει τις υπέρογκες εισφορές γιατί δεν έχει και όχι γιατί δεν θέλει.

Δεν είναι δυνατόν ο ασφαλιστικός φορέας να διώκει τον ασφαλισμένο ως κοινό εγκληματία, που μέχρι το 2007-2008 τουλάχιστον, ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Απαιτείται η αποδοχή των προτάσεων για:

⦁ πάγωμα – κεφαλαιοποίηση των οφειλών,
⦁ μείωση των εισφορών ανάλογα με τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων,
⦁ ελεύθερη επιλογή κατηγορίας,
⦁ αποποινικοποίηση των οφειλών και ρύθμιση του όποιου υπολοίπου σε 100 και πλέον δόσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζετε σαφώς ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν κόστος στον ΟΑΕΕ.
Οι συγκεκριμένες προτάσεις θεωρούμε πως θα φέρουν άμεσα έσοδα στο ταμείο μας στηρίζοντας τη ρευστότητα του.
Επιτέλους, επιχειρήστε το έστω και δοκιμαστικά για ένα εξάμηνο και θα διαπιστώσετε την ορθότητα των μέτρων.
Ούτως ή άλλως οι αποτυχημένες μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση, δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα ο τρόπος είσπραξης (υπό τη μορφή κατασχέσεων) μέσω των ΚΕΑΟ, μια πρακτική που αντιμετωπίζει τους ασφαλισμένους ως «μπαταχτσήδες» - εγκληματίες.
Το μόνο που θα επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο θα είναι η αύξηση στα λουκέτα, η ανεργία και η περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά και ψυχικά περιθώρια.
Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative