Social Icons

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απάντηση του επίτροπου Γεωργίας της ΕΕ, Ντ. Τσιόλος, στην επιστολή της σημειώνει:
«Απάντηση έδωσε ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντ. Τσιόλος, στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με τις συνέπειες της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα των κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ...
Ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η ΕΕ, επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, και μείωσης της προσφοράς. Μήπως άραγε αυτό σημαίνει νέες χωματερές; Είναι ενδεικτικό ότι παρά τη συγκεκριμένη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για άμεσες αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και τα αντίποινα της Ρωσίας, και τη στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα για το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο επίτροπος δεν ανέφερε στην επιστολή του το παραμικρό.

Η συγκεκριμένη επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενδεικτική ότι οι δηλώσεις της ΕΕ, οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν, είναι "στον αέρα".

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες, ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες θολές υποσχέσεις τους. Την ίδια στιγμή η κατάσταση ΑΜΕΣΑ θα γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς μετά τα ροδάκινα ακολουθούν προϊόντα που κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εξάγονται στη Ρωσία, και η συγκομιδή αρχίζει τώρα, οπότε η καταστροφή θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Επιπρόσθετα, η φτωχομεσαία αγροτιά έχει να αντιμετωπίσει τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, τις καθυστερήσεις ετών στην καταβολή των κουτσουρεμένων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, κλπ.

Το ΚΚΕ απαιτεί τώρα να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Μονόδρομο για τους φτωχομεσαίους αγρότες, αποτελεί η αγωνιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, με διάθεση των αδιάθετων ποσοτήτων σε κάλυψη λαϊκών αναγκών, στην κατεύθυνση της πάλης για ένα δρόμο ανάπτυξης απαλλαγμένο από ΕΕ και μονοπώλια, που να υπηρετεί τα συμφέροντά τους».


ΑΘΗΝΑ 18/8/2014             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative