Social Icons

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έτσι θα μας παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες


Σε ωρολογιακή «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί εξελίσσονται τα «κόκκινα» δάνεια για την κυβέρνηση, η οποία φέρεται να προσπαθεί να προστατέψει τους δανειολήπτες, αφού στο βάθος έρχονται εκλογές, την ώρα που οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται και τόσο να λύσουν το πρόβλημα, αφού στόχος είναι η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας η τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε τον κώδικα δεοντολογίας, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει παράταση της διάταξης που προς το παρών προστατεύει από πλειστηριασμούς, έχοντας μάλιστα τη διάθεση να υπερασπιστεί τη ρύθμιση βάσει της οποίας κατώτατη αποδεκτή τιμή για τον πρώτο πλειστηριασμό να λογίζονται τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας...
Αυτό που απομένει είναι να δούμε με τι όρους θα δώσουν οι δανειστές τη συναίνεσή τους στην παράταση της νομοθεσίας που προσπαθεί να πετύχει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προκειμένου να έχει ένα ισχυρό χαρτί ενόψει προεδρικών εκλογών. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι δανειστές δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής τη δημιουργία μιας τράπεζας που θα αναλάμβανε τα χρέη ή «κόκκινα δάνεια», αγοράζοντάς τα περίπου στο 40% της ονομαστικής αξίας, γεγονός που θα «ξαλάφρωνε» τις τράπεζες και θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους δανειολήπτες μ μεγαλύτερη ευκολία.
 Όπως προαναφέραμε, στόχος του είναι να βάλουν χέρι στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, οι οποίοι ως δανειολήπτες θα πρέπει πλέον να γνωστοποιούν στις τράπεζες όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και να επιβιώνουν με τα βασικά, όσα δηλαδή τους αφήνουν στην τσέπη κράτος και δανειστές.
Εδώ να σημειωθεί πως σε περίπτωση που οι δανειολήπτες στο εξής δεν θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις οφειλές τους, θα λαμβάνονται αμέσως νομικά μέτρα από τις τράπεζες και ακολούθως να ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. Ωστόσο, η πρώτη κατοικία ακόμα θα παραμείνει ανέγγιχτη, μέχρι φυσικά, νεοτέρας...

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative