Social Icons

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ



Δεν αφορά μόνο το Μώλο ή μόνο το Δήμο μας. Αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που καλούνται να ξεπληρώσουν έργα που ήδη τα έχουν πληρώσει μέσα από την άμεση και έμμεση φορολογία τους. Και γι αυτό έπρεπε να τα απολαμβάνουν δωρεάν.
Η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στην είσοδο του Μώλου είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό βήμα, ενταγμένο στη λογική των Συμβάσεων Παραχώρησης ανάμεσα στο κράτος και στους κατασκευαστικούς ομίλους, στη λογική των ΣΔΙΤ ανάμεσα στην Τοπική Διοίκηση και στους ιδιώτες...

Δεν είναι καν ζήτημα παραδρόμων που δεν υπάρχουν –και βέβαια χρειάζονται- αλλά πρόκειται περί καθαρής ληστείας του ισχνού λαϊκού εισοδήματος, αφού από την τσέπη του φτωχού μεταφέρεται στα θησαυροφυλάκια των μεγαλοκαρχαριών.
Αυτός όμως είναι ο δρόμος του κεφαλαίου και η διέξοδός του από την κρίση: Να την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Αυτά λέει η Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ευρωενωσιακά κόμματα, η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απαλλαγής του κράτους από τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων, των Δήμων και των Περιφερειών από το Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό. Φέρνουν διόδια και φόρους. Φέρνουν την ανταποδοτικότητα, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, μέσω της δήθεν «Αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στην οποία υποκλίνονται η πλειοψηφία των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Σε αυτήν συμφωνούν όλοι οι άλλοι –ακόμα και οι δήθεν ανεξάρτητοι- εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δε «σώνεται» ο απερχόμενος Δήμαρχος με τις κραυγές της τελευταίας στιγμής. Έχει συμβάλλει αρκετά, έχει υπηρετήσει αυτή την πολιτική και μάλιστα από τη θέση του Προέδρου της ΤΕΔ Φθιώτιδας. Άλλωστε όπως δήλωσε ο ίδιος «αυταπάτες δεν έχουμε (ότι θα τα αποτρέψουμε), αλλά να ακουστεί πολύ δυνατά η φωνή μας» .

Η καινούρια Δημοτική Αρχή πρέπει να κινητοποιήσει όλο το Δήμο με αίτημα:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ.

Κ. Βούρλα 22/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative