Social Icons

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Προς αναίρεση η απόφαση για Μανωλάδα



ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Προς αναίρεση διαφαίνεται ότι «οδεύει» η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας για την υπόθεση της Μανωλάδας. Στον απόηχο της έντονης πολιτικής και κοινωνικής κριτικής που ασκήθηκε, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στο θέμα και ζήτησε να λάβει γνώση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου όταν αυτή καθαρογραφεί, καθώς και του συνόλου της δικογραφίας...
Ζητούμενο για την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό είναι, μελετώντας το σκεπτικό των δικαστών αλλά και το σύνολο των στοιχείων που εκτέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, να εξετάσει εάν συντρέχει λόγος αναίρεσης στο σκέλος της απόφασης που αφορά την ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων για την κύρια κατηγορία.

Προ δύο ημερών το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε αθώο τον επιχειρηματία, που κατηγορούνταν για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα και τον έναν επιστάτη. Αντίθετα, έκρινε ένοχους άλλους δύο επιστάτες για τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αντίστοιχα, και τους επέβαλε ποινές 14 και 7 ετών. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση θα πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε αντίθετη άποψη, καθώς είχε εισηγηθεί την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπιαστική δικαστική απόφαση», και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη.

«Αδυνατεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι η δικαστική απόφαση ήταν 7-0. Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι έπειτα από δύο μήνες ακροατήριο, ομόφωνα αποφάσισαν ότι είναι αθώοι και ότι η υπόθεση τελείωσε σύμφωνα με το δικαιοδοτικό μας σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «προτιμάτε να ερμηνεύσετε το αποτέλεσμα της δίκης ως συνωμοσία ενόρκων-δικαστών παρά να σεβαστείτε την ομόφωνη δικαστική απόφαση».

«Είναι μια ντροπιαστική απόφαση και δίνει σήμα προς την ασυδοσία και προς όσους θέλουν να καταστρατηγούν δικαιώματα» είχε δηλώσει λίγο πριν ο κ. Βούτσης. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι «όταν από μια δικαστική απόφαση δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη, η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να το διερευνήσει. Παράλληλα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργατών γης».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης, που επέκρινε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη. «Είναι ντροπή η απόφαση και αδικεί τη χώρα. Αφησε εμβρόντητη όχι μόνο όλη την κοινωνία αλλά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, τον κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ.», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative