Social Icons

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε...


Πήγαν - και ορθώς - οι εργάτες γης της Μανωλάδας στα δικαστήρια να καταγγείλουν τους εργοδότες τους που τους πυροβολούσαν. Και η Δικαιοσύνη που, ως γνωστόν, είναι «τυφλή»... αλλά ταξική κατέληξε σε απόφαση με συμβολικό μάλιστα χαρακτήρα: Αθώος ο ιδιοκτήτης του χωραφιού για τα συμφέροντα του οποίου πυροβολήθηκαν οι εργάτες. Ελεύθεροι να συνεχίσουν το έργο τους και οι μπράβοι του που πυροβόλησαν τους εργάτες...
Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε δυο απ' αυτούς είναι πληρωτέες και με ανασταλτικό χαρακτήρα, δηλαδή επιστρέφουν στα χωράφια σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Για τους εργάτες το πικρό δίδαγμα είναι πως δεν μπορούν να περιμένουν μόνο από προσφυγές στη Δικαιοσύνη για να βρουν δίκιο, όπως ίσως κάποιοι τους παραμυθιάζουν.
Η διέξοδος βρίσκεται στη συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται μακροχρόνιος αγώνας με στόχο την ανατροπή των εκμεταλλευτών και του συστήματός τους για να μπορούν να δουν άσπρη μέρα. Κατά συνέπεια, στην οργάνωση των αγώνων τους έτσι που να υπηρετούν μια τέτοια προοπτική. Ο,τι λιγότερο αφήνει ανοιχτό το δρόμο για τους επόμενους εργάτες που θα πέσουν θύματα της ένοπλης εργοδοτικής βίας...

http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative