Social Icons

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πάνω από 800 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - Σφαγή αμάχων σε σχολείο του ΟΗΕ


Στο αίμα συνεχίζει να πνίγει τη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, χτυπώντας σχολεία, νοσοκομεία και καταφύγια προσφύγων.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων, οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 800 νεκρούς.
Το Ισραήλ δε δίστασε να πλήξει την Πέμπτη ένα σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως καταφύγιο για εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους, στην Μπέιτ Χανούν. Από τη συγκεκριμένη επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, και 200 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα θύματα είναι και ένα βρέφος. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του ΟΗΕ.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το αίμα σχημάτισε λίμνες στο πάτωμα και στα θρανία. Δεκάδες...
άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι να σωθούν. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους τραυματίες και τα νοσοκομεία γέμισαν.
Πρόκειται για την τέταρτη φορά που πλήττονται εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Προκλητικά ψεύδη από το Ισραήλ


Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι απάντησε σε εχθρικά πυρά και πως είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να φύγουν, ενώ άφησε και υπονοούμενα ότι μπορεί να έπεσε ρουκέτα από τη Χαμάς. Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδουν οι μαρτυρίες του προσωπικού του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες, δήλωσε ότι είχαν δοθεί στον ισραηλινό στρατό οι συντεταγμένες του καταφύγιου και η Αρμοστεία «είχε επιχειρήσει να συντονίσει με το στρατό ένα χρονικό «παράθυρο» για τη διαφυγή των αμάχων, αλλά αυτό ποτέ δεν δόθηκε».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε συγκλονισμένος και σοκαρισμένος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την επίθεση. Όμως ακόμη και τώρα, ακολούθησε τη λογική των «ίσων αποστάσεων», που ενισχύει τη βαρβαρότητα του Ισραήλ.

«Λέω σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στη Χαμάς, στους Παλαιστίνιους, πως είναι ανήθικο να σκοτώνεται τους δικούς σας ανθρώπους. Πρέπει να σταματήσετε να μαλώνετε και ξεκινήσετε διάλογο. Όποιες και εάν είναι οι διαφορές σας, αυτό που γίνεται είναι λάθος» είπε. «Τώρα είναι η στιγμή να καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να σκοτώνεστε», πρόσθεσε.
Αργότερα βομβαρδίστηκε μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε νοσοκομείο, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν άλλοι 30 άνθρωποι.

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη


Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, το θύμα είναι ένας 25χρονος, ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές.


902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative