Social Icons

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΛΑΜΙΑ: Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ- Οδηγητή - ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 21:00΄ ΓΑΛΑΝΕΪΚΑ


« ... Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας».
Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο.
Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη.  Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” διαλέξαμε αυτό το σύνθημα.
Ένας νέος κόσμος…
Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους. Στο μπόι της εργατικής τάξης που παράγει τεράστιο πλούτο. Στο μπόι των σημερινών τεράστιων δυνατοτήτων της παραγωγής, της τεχνολογίας, της επιστήμης. Για να βγάλουμε τη θηλιά του καπιταλιστικού κέρδους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των ξεπερασμένων σχέσεων παραγωγής, που δεν αφήνουν τα επιτεύγματα της ανθρώπινης δουλειάς να φτάσουν σ’ αυτούς που τα παράγουν.

Που από ευλογία για τους εργαζομένους, από ευλογία που την έφτιαξαν με τα δικά τους χέρια, γίνεται κατάρα, δυστυχία, εκμετάλλευση και καταπίεση, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τους παραγωγούς του πλούτου και τα παιδιά τους.
Ένας κόσμος, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός κι όχι “ελεύθεροι” να ζητιανεύουμε, “ελεύθεροι” ν’ αποφασίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, “ελεύθεροι” να διαλέγουμε ανάμεσα στο σκοτάδι και τη μαύρη νύχτα.

Αυτόν τον κόσμο αναδεικνύουμε 40 χρόνια τώρα. Φέτος που συμπληρώνονται τα 40 χρόνια απ’ όταν πρωτοξεκίνησε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, είμαστε πιο σίγουροι γι’ αυτό. Κι ας μη ζήσαμε τον Λοΐζο στο Φεστιβάλ, κι ας μην είδαμε τον Ρίτσο και τον Κατράκη να απαγγέλουν στη σκηνή του. Όλα αυτά ανήκουν και σε μας που ήμαστε αγέννητοι τότε. Όχι σαν κειμήλια, μα σαν έμπνευση, κουράγιο και δύναμη σ’ όσους δε σκύβουν, σ’ όσους αναμετρώνται με τον καιρό να ‘ναι κόντρα, σ’ όσους παλεύουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Πιο αποφασισμένοι, έμπειροι και δυνατοί, πλάι στο Κόμμα μας να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΕΪΚΑ 

ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative