Social Icons

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δεν λένε όλη την αλήθεια


«Ημέρα μνήμης η 6η Ιούνη για όλη την ανθρωπότητα καθώς το 1944 στις ακτές της Νορμανδίας άλλαξε ο ρους της Ιστορίας. Η απόβαση των συμμάχων επιτάχυνε την ήττα της Γερμανίας». Αυτά έγραψαν αστικές εφημερίδες, αποσιωπώντας ολόκληρη την ιστορική αλήθεια. Σου λέει, Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει σήμερα, μπορούμε όλα να τα φέρνουμε στα μέτρα μας. Τι αποσιωπούν; Ότι ήδη είχε αρχίσει να αλλάζει πιο πριν «ο ρους της Ιστορίας».
Το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου είχε ζητηθεί από τη Σοβιετική Ένωση στις συνομιλίες με ΗΠΑ και Μ. Βρετανία από το 1942. Παρά τις σχετικές «δεσμεύσεις» των Βρετανών, άργησε σχεδόν δύο χρόνια, αφήνοντας την ΕΣΣΔ να αντιμετωπίσει ουσιαστικά μόνη της τις δυνάμεις του Άξονα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ήθελαν την εξασθένιση της ΕΣΣΔ, πιστεύοντας πως στην πορεία θα μπορούσαν να τη «βάλουν στο χέρι». Το δεύτερο μέτωπο λοιπόν πραγματοποιήθηκε αφού είχαν προηγηθεί οι εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Κουρσκ, ενώ τα σοβιετικά στρατεύματα είχαν σχεδόν απελευθερώσει όλα τα σοβιετικά εδάφη και ξεκινούσαν την προέλασή τους στην Ανατολική Ευρώπη κ.α. Γεγονότα που σήμαναν την αλλαγή του ρου του πολέμου κατά της Γερμανίας και του Αξονα συνολικά. Οι αστικές τάξεις των ΗΠΑ - Βρετανίας άνοιξαν το «δυτικό μέτωπο», βλέποντας την προέλαση του Κόκκινου Στρατού και δικαιολογημένα με ανησυχία για την αστική εξουσία στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative