Social Icons

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Συνεργασία του ΤΕΙ Ηπείρου με Ρωσικό Πανεπιστήμιο


Προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνολογίες Πληροφορικής για Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» (“Information Technologies for Intelligent Decision Making Support”) που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 18-22 Μαΐου στην πόλη Ufa της Ρωσίας ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Δρ. Χρυσόστομος Στύλιος.
Στην κεντρική του ομιλία του ο κ. Στύλιος παρουσίασε ευφυείς τεχνικές και τη χρήση τους για Στρατηγική Λήψη Αποφάσεων (strategic decision making), καθώς και τις εφαρμογές τους σε θέματα μεταφορών και θέματα ανάπτυξης συστημάτων υποστήριξης για ιατρικές εφαρμογές...
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πολιτειακό Τεχνικό Πανεπιστήμιο Αεροπλοΐας της Ufa (Ufa State Aviation Technical University), Πανεπιστήμιο το οποίο είναι γνωστό για την συνεισφορά του τόσο στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας όσο και στη σχεδίαση και κατασκευή αεροσκαφών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα για τη ρωσική αεροπορία.

Ο κ. Στύλιος παρουσίασε στους Ρώσους επιστήμονες τις δράσεις και τις ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, και συμφωνήθηκε να εγκαθιδρυθεί μια συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σε θέματα νέων μεθόδων υπολογιστικής νοημοσύνης και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών. Επιπλέον, ο κ. Στύλιος, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, είχε συναντήσεις με τον κ. Robert Gazizov, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, και την Καθηγήτρια Nafisa Yusopova, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κατά τις οποίες αναζήτησαν τρόπους συνεργασίας με το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για ανταλλαγή φοιτητών, για την εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, και γενικά για την ενίσχυση της ερευνητικής συνεργασίας.

http://ipirotiki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative